onsdag 9 juli 2014

Sommaruppehåll


Nu lämnar vi vår vackra by i bergen och kör norröver. Det blir husbilsliv i ganska många veckor framöver - genom Europa och sen via Skåne upp till Roslagen och Stockholm Under tiden hälsar vi våra sommargäster välkomna till det sydfranska huset och hoppas att alla kommer att må lika bra här som vi gör!

Vi är något sena i starten i år. Dels ska huset vara bebott av andra och det kräver sina förberedelser. Dels försvann husbilsnycklarna och det tog en halv dag att hitta dem. Och som lök på laxen gick diskmaskinen sönder igår varpå det blev panikutryckning för att köpa en ny och få den installerad innan våra gäster kommer. Går ni i tankar kring köp av ny sådan maskin, köp INTE Whirlpool!! Sämre maskin har vi aldrig haft. Två gånger utbytt mot ny och under två år fyra reparationer. Den senast i mars och förstås hade tremånadersgarantin på det jobbet precis gått ut!! Nu blir det en Bosch som vi haft förut i alla år - gästerna får äran att inviga den!!

Bloggen får också vila sig ett tag. Med ny teknik med Iphone och Ipad  är det lättare att använda Facebook och Instagram för direkt överföring av bilder och korta rapporter än att gå via kamera och stationär dator. Den som vill följa oss på resan och under sommaruppehållet i Sverige hittar mig på FB - Monica Axén - och på Instagram - Monne44.

Vi önskar er alla en härlig sommar och hoppas att det vackra och varma Provencevädret följer oss i fotspåren upp till Norden. Vi gläder oss förstås åt att äta tyska kantareller på vägen, köpa lite Alsacevin, träffa mamma, syster och så småningom alla barn och barnbarn och våra vänner uppe i Stockholm. Kanske hittar vi lite svenska kantareller sen på vår skogstomt utanför Norrtälje där vi kommer att parkera husbilen.

Dessi är nyklippt, nyvaccinerad, har fått maskmedel och Frontline och invigt sin sovplats i bilen. All set to go!!