fredag 8 oktober 2010

Den äldste

 

Igår fyllde han 42 år, äldste sonen. Det känns helt obegripligt att det är så länge sen den här unge mannen med de forskande ögonen kom in i mitt liv! Själv var jag 23 år - en mycket ung mamma om man jämför med åldern på dagens förstföderskor.
Posted by Picasa

söndag 3 oktober 2010

Gourmetmat. Igen!

 

 

 

 

Nu har vi svenska vänner på besök igen. Och går till byns lokala gourmetrestaurang och äter lördagmiddag. Den som nästan har en Guide Michelinstjärna och som är en ombyggd olivkvarn dit man går på en hängbro över den brusande ån.

Dagtid sitter man på broterrassen och låter sig svalkas både av vattenbrus och skuggande träd.

Ikväll äter vi inne och tar vår favoritmeny. Små minirätter till förrätt med mycket smak: kall grönsakssoppa med fänkål, litet olivbröd med torkade tomater och en liten toast med duvlevermousse. Yum!

Till huvudrätt vår sedvanliga forell. Den här gången tog det en stund innan maten kom på bordet. Fiskarna som tas direkt ur floden som rinner längs restaurangen/kvarnen och läggs i tinor i direkt anslutning till köket hade tagit slut till lunchen. Det fick fiskas nya foreller och det tog lite tid att bena ur dem och förbereda med en otroligt god mousse ovanpå. Notera Monsieur le Chefs signatur på tallriken. Godare och färskare fisk än så här kan man bara inte äta!

Till efterrätt lockar vi vännerna att pröva tallriken med en crèpe suzette, päronsorbet, chokladkaka med mintsås och så crème brulée med kardemummasmak. Till kaffet får man de avslutande små "mignardises", minitryfflar, kokostopp och lite annat smått och gott. Någon som blir lite hungrig?
Posted by Picasa