onsdag 21 december 2011

Juldekorationer i stora staden Toulon och i vår lilla byVi åker hem från bokträff mitt i rusningstrafiken i staden Toulon. Precis som förra året är den ljussmyckad på ett alldeles fantastiskt sätt.

Men det är vår lilla by också, Fint lyser det när vi kommer hem. Posted by Picasa

God Jul alla!


Med följande roliga mail från god väninna idag vill jag hälsa alla i familjen, vänkretsen och alla bloggvännerna en riktig God Jul. En Joyeux Noël som man säger här. Eller för att sammanfatta allt: Bonnes Fêtes, trevliga helger.


Så här står det i mailet och med anknytning till bilden jag hittade på nätet.


" Här är något att fundera på inför stundande jul:

Både rentjurar och renkor får horn på sommaren
Tjurarna fäller sina i början av vintern
Honorna behålller sina horn tills de kalvat på våren
Det betyder att alla jultomtens renar är honor
Det borde man ju ha begripit
Det måste vara kvinnor som klarar av att dra en fet karl i röda kläder
till rätt adresser, runt hela jorden, på en natt utan att fara vilse!

Som sagt, God Jul till er alla, ni som bakat, pyntat och förberett en härlig helg. Må ni alla ha några av av årets trevligaste dagar med nära och kära mitt i allt vintermörker!
Posted by Picasa

måndag 19 december 2011

Boksällskapslunch i decembersolDet blåser friskt nere vid havet dit vi åker idag igen. Nu för att äta lunch med goda vänner och sedan diskutera senaste lästa bok i vår lilla bokcirkel. Idag blir det fransmannen Michel Houllebecq's "Kartan och Landskapet", en märklig bok som leder till många intressanta infallsvinklar och roliga diskussioner och åsikter.

Vi har väldigt roligt under de här stunderna och idag kunde vi dessutom njuta av den här fantastiska utsikten under hela efter middagen. Dessi med hundkamraten Paula är med under alla de här mötena och tillsammans blir de mer och mer bokbildade. Inbillar vi oss. Posted by Picasa

söndag 18 december 2011

Glöggfest i Provence, 2

Vi låter oss väl smaka av vällagat svenskt minijulbord i Le Brusc vid havskanten. Inbjudna fransmän testar också nyfiket sillar, nötter och polarbröd.

Riktig adventsstjärna i fönstret, hyacinter och mandariner bidrar till julstämningen. Och den magnifika utsikten kan bese även så här dags, klockan är runt sex på kvällen och det är fortfarande ljust!Posted by Picasa

Glöggfest i ProvenceVi åker till goda vännerna  i Le Brusc. Till deras fantastiska hus precis vid medelhavskanten där Susanne driver sitt bed&breakfast, Clos des Iles till vardags. Nu är det glöggfest för inbjudna svenska grannar och flera franska familjer.

Underbart goda saker på bordet som vanligt och fransmännen är modigt nyfikna inför inlagd sill, sillsallad, pepparkakor med roquefort och löjrom. Plus allehanda andra hemlagade julgotter, tillagade i det nyrenoverade magnifika köket.

Utanför huset blåser de kalla nordanvindarna Mistral och Tramontagne, de vi sällan känner av uppe i våra berg. Havet är stormigt men idag, den 18 december är bukten full av windsurfare som flyger fram i den kraftiga blåsten. Inomhus njuter vi i fulla drag av de svenska julsmakerna och adventskänslan!!Posted by Picasa