fredag 7 oktober 2011

Gorges du Verdon, del 5Vi fortsätter vår färd i det magnifika landskapet. Överallt står skyltar om faran av att själv klättra här. Inte för att man ens skulle komma på tanken. Varje gång vi stannar blir jag yr i huvudet när jag tittar neråt - stupen är förfärliga. Och branta!!

Det finns faktiskt ett antal restauranger och vi stannar på en av dem och jag äter kräftor. Inte som i Sverige, här serveras de varma i en slags tomatsås. Inte särskilt goda och väldigt kladdigt!! Makens grillade lammkotletter, timjankryddade åts däremot med förtjusning.

Vi passerar sen en urläskig bro där jag får hålla i mig för att inte pipa för högt av förskräckelse. På gps:en syns att vi nu är nästan högst upp och på väg ner mot sjön igen. Och vår lilla övernattningsby Moustiers Sainte Marie.
Posted by Picasa

Gorges du Verdon del 4

Ja, här kommer mera bilder från vår fantastiska färd upp och ner i detta otroliga landskap. Som högst var vi uppe på 1200 m över havet och såg den ganska stora sjön Lac St. Croix som en liten pyttepöl därnere.
Posted by Picasa

torsdag 6 oktober 2011

Gorges du Verdon del 3
Första dagens förmiddag. Jag tror bilderna får tala för sig själva även om de, som sagt, inte gör verkligheten rättvisa. Från naturistcamping vidare upp till svindlande höjder och blånande berg. Ravinerna nedanför ska vi inte ens tala om. Och därnere skymtar för första gången Lac St. Croix, den turkosa sjön.

Och bilderna är klickbara för den som vill njuta lite extra!
Posted by Picasa

tisdag 4 oktober 2011

Gorges du Verdon, del 2
Hur ska man kunna beskriva denna resa? Och detta vidunderliga landskap. Det gör sig inte på bild, det är bara att konstatera, det finns inte en möjlighet att beskriva den hisnande känslan av att köra högre och högre och liksom knappt våga titta ner mot de längre och längre ner branta och skarpa "gorges" som på franska egentligen betyder "hals".

Här kör vi mot första målet, den lilla orten Moustiers Sainte Marie som lär vara en bra utgångspunkt för att kunna köra runt hela detta klipp- och ravinområde på två dagar. Väl framme i ett underbart litet hotellrum med egen trädgårdsterrass och ett jätteberg som utsikt fastnar vi i ett par timmar inför utsikten och de franska hanggliders som kastar sig ut från klippan just utanför vårt rum. Åh, det är säkert helt fantastiskt att bara segla där i uppvindarna som en örn eller mås.

Vi somnar i ett rum, inrett som äkta franskt "shabby chic" med vita avskavda möbler och serveras nästa morgon denna underbara frukost på rummet. Baguettes, croissants, ost, sylter, juice, fromage blanc, nutella, svart franskt kaffe och te. Därmed styrkta ger vi oss iväg med kartor och vägbeskrivningar tipsade av den vänliga hotellägarinnan. "Så här ska ni köra" säger hon och ger oss en specialbroschyr och en vägkarta som är till stor hjälp. Det märks förstås att vi inte är de första som frågat. Så nästa etapp blir det det verkliga Verdon!
Posted by Picasa

måndag 3 oktober 2011

Frankrikes Grand Canyon - Gorges du Verdon. del 1


Det börjar lite försiktigt. Vi bor i ett bergslandskap och är inte helt ovana vid vackra scenerier. Men nu har vi bestämt oss för att åka de 7 milen till Gorges du Verdon norr om vår by för att tillbringa två dagar i det här området. Vi är avrådda att ta husbilen pga smala alpvägar och kör vår vanliga bil och ska bo på billigt hotell. Det är vackert som vanligt där vi kör och vyerna växlar vid varje kurva. Föga anar vi vad som väntar om några mil - vårt livs naturupplevelse!!
Posted by Picasa