måndag 15 juli 2013

I Skåne

I dessa teknikens underverkstider kommer jag inte på hur jag ska få över bilder fran Iphone, Ipad eller för den delen via Picasa som hemma till bloggen. Jag blir teknikstressad till vanvett av att ha en fransk teleoperatör som inte vill släppa taget och svenskt mobilt bredband som svajar. En svensk och en fransk mobiltelefon var och det plingar och lämnas meddelanden på fyra telefonnummer och säkert är det många missade samtal men det får gå!

Det går ju att läsa här och på Facebook de få gånger de inläggen tas emot. Vi är iallafall sedan ett par dagar i Skåne hos familj och vänner. Vädret är svenskt. Ömsom soligt och lagom varmt, ömsom mulet med iskalla vindar som idag. Precis som jag misstänkte har vi packat för lite varma kläder och för mycket svala plagg. Inköpsrunda för tröjor väntar.

Vi har varit på nostalgipromenad i barndomens Torekov där folk fortfarande går till stranden i morgonrocken och konstaterat att just här, här ser det ut som det alltid gjort. Vi far runt på den vackra Bjärehalvön och det känns verkligen så annorlunda om man jämför med vårt sydfranska berglandskap.

Om en stund väntar en utmaning på mig. Käre maken har obesett inköpt en "sommarbil", en gammal fin Mercedes som har några år på nacken men går jättebra. Tanken är att vi ska låta vår husbil stå fast parkerad i Roslagen och kunna förflytta oss lättare med den mindre bilen. Den ska då förstås köras upp till Stockholm och den som ska köra är jag. Mycket ovant och lätt nervöst känns detta. Sen vi flyttade till Frankrike för fem år sen har jag inte kört bil alls, den franska trafiken har avskräckt mig. Och maken älskar bilkörning så det är han som sitter bakom ratten.

Ingen återväno, det är bara att sätta sig där själv och jag intalar mig att det trots allt sitter i ryggmärgen hur man växlar och bromsar!

I morgon far vi norröver men tar det i sakta mak. Kanske får vi lite bättre väder i vårt kära Roslagen?