onsdag 29 augusti 2012

Franska vården igen

Tillbringar nu dagarna med provtagningar, undersökningar och förnyade läkarbesök. Det står helt klart att man bör ha en fungerande sköldkörtel för att inte drabbas av ett antal eländessymptom. Drar den ner på takten får det konsekvenser av moment-22-karaktär.

Bloggen återkommer när kraft, tid och lust kommer tillbaka.

tisdag 28 augusti 2012

Sverigeresan. Barnbarnsdop i Djurö kyrka


Här i den vackra lilla träkyrkan från 1600-talet på Djurö på Värmdö i Stockholms skärgård döps lilla barnbarnet Anna Louisa. Hon är så fin i den rosa dopklänningen som användes första gången vid min mammas dop 1925 och sen dess har nästan alla barn, barnbarn och barnbarnsbarn döpts i den. Pojkarna har fått stå ut med den rosa underkjolen och klänningen har då prytts med blåa sidenband.

Det blir en sån fin ceremoni, det är en härlig präst från Gotland som förrättar dopet och hon tar upp de två tvillingflickorna, döttrar till familjens ena vänpar och de får vara med och hälla upp vatten i dopfunten och sen torka av det lilla huvudet.

Prästen döper i framstupa läge - det har ingen av oss sett tidigare. Men Louisa är tyst och storögd och ser ut över församlingen utan att säga ett pip. På sista bilden sitter hon i min mammas knä. Jag tror att det här är hennes barnbarnsbarn nummer 13!!

Sverigeresan. Storfamiljssamling inför barndop


Från Skånefamiljen kör vi upp till Stockholms skärgård, till Värmdö och en riktigt charmig liten camping på Djurö där barnbarnet Louisa ska döpas i kyrkan nästa dag. Här samlas vi tillsammans med Louisas engelska familj som varit på besök, morbror med familj och mormor och så ansluter mina barns pappa, Louisas farfar med familj med segelbåt från sjön. Stolt pappa visar upp sin söta lilla flicka!

Vi blir rätt många i båten men det är roligt att träffa alla. På kvällen njuter vi av campingrestaurangens underbara utsikt och jag känner för första gången riktig hemkänsla. Det här är mina vyer - skärgårdshavet!