måndag 10 mars 2014

Trädgårdsarbete inför operationen. Nytt trädäck för grillning och kvällssol!


Inför förestående bukoperation blir det bråttom med vissa planerade trädgårdsarbeten som inte går att fixa under konvalescensperioden. Maken återgår alltså i gamla vanor och blir den allkontnär när det gäller bygg- och reparationsarbeten han alltid varit. På mindre än ett dygn växer det fram ett mindre trädäck längst ner i trädgården där vi har gamla stenmurar som står kvar efter ett sedan länge rasat gethus.

Vi har länge trott att dessa ruiner skulle kunna byggas upp igen utan bygglov, men si- det går inte. Har taket rasat in - vilket hänt för länge sen - räknas det inte längre som gammalt, återuppbyggnadsbart hus. Nu gör det inte alls något. Härifrån har vi en fantastisk utsikt ut mot både bergen, floddalen och byn och dessutom en fantastiskt kvällssol.

Så fort det går  inviger vi däcket - Dessi inte minst - som hjälpt till på olika vis och burit både stenar och avsågade träbitar till husses hjälp.  Vi har en fantastisk liten "paradisträdgård" som nu också utnyttas till alla kvadratmetrar. Troligen hamnar grillen härnere i sommar också.

Huset ska förresten hyras ut under sommaren. Vi tycker det är onödigt att det står tomt i åtta veckor då vi är i Sverige och vi har en fantastisk fransk familj i området som ska hjälpa oss med allt det praktiska. Någon som vet om någon eller själv vill hyra vårt provencalska hus längre tid eller veckovis under juni-augusti? Vi ska skapa en hemsida med all information som behövs men om någon redan nu är intresserad, lämna namn och mailadress i kommentarsfältet så tar vi kontakt! Bättre än så här kan man inte bo!!