lördag 26 juni 2010

Midsommar vid Medelhavet IV

 

 

 

 


En rökig grilltillställning och god efterrätt med jordgubbar förstås avslutar vår midsommarfest. Solen går ner i kvällningen och det är lika vackert varje gång med detta naturens skådespeleri. Vi tackar för oss och rullar hem mot vår lilla by. Dessi har varit med hela kvällen och sover utmattad hela vägen hem i sin lilla väska i bilen och går och lägger sig direkt när vi kommer hem. Vi har haft fest i flera dagar - vänner och familj har varit på besök för att fira jubilar-maken så nu är det dags för en riktig vilodag!
Posted by Picasa

Midsommar vid Medelhavet III

 

 

 

 


Snaps och matjestallrik - precis som i Sverige. Och i bakgrunden sänker sig skymningen sakta över en underbart vacker bukt i Medelhavet. Vi är hos goda vännerna Susanne och Sven-Olov i Le Brusc, en liten fiskeort vid havet några mil från vår by. Tillsammans med andra svenskar firar vi midsommar med alla ingredienser, inklusive OP Anderson och tillhörande snapsvisor. Undrar just vad de franska grannarna tänker om dessa märkliga sånger.
Posted by Picasa

Midsommar vid Medelhavet II

 

 

 

 


Åh, det är faktiskt helt underbart gott med matjessill, potatis, svenska isade nubbar och k n ä c k e b r ö d! Så enkelt och vackert mot den provencalska brunnen.
Posted by Picasa

Midsommar vid Medelhavet I

 

 

 

 


Precis vid medelhavskanten firar vi midsommar tillsammans med andra Provencesvenskar. Vore det inte för det speciella ljuset, palmerna och de andra exotiska växterna hade detta lika gärna kunnat vara ett svenskt midsommarbord!
Posted by Picasa

fredag 25 juni 2010

Midsommar då och nu

 

 

 

 


GLAD MIDSOMMAR tillönskas alla läsare. Här är bilder från vår sista midsommar i Sverige för två år sedan. Ängen utanför vårt skärgårdshus hette med rätta "midsommarängen". Här gör den skäl för namnet med dans runt stången och kaffe och tårta med grannarna. Och Madame har krans i håret.

Det blir det inte i år. Snarare hatt mot hettan som infunnit sig i sydfrankrike. Midsommar firas tillsammans med andra Provencesvenskar vid Medelhavskanten. Dock med hitflugen färskpotatis, sill, nubbe och snapsvisor. Så det blir lika trevligt och traditionsrikt som vanligt!
Posted by Picasa

onsdag 23 juni 2010

Nu blir det fest!!

 

 

 

 


Så här såg det ut nere i vår by i måndags. Den 21 juni firar man Fête de la Musique, musikfest i varenda liten ort i Frankrike. Så också i vår. Här är vi och alla byborna och har en underbar kväll med god mat, vin, fest och sång. Det kommer mera bilder från det.

Knappt har vi hämtat oss så ska vi själva fira makens jubileumsdag i morgon. Familj och vänner, gamla och nya, samlas för att äta, dricka, roa oss och förstås fira jubilaren på vår vingård där också mina tavlor är utställda. Det blir förstås "reportage" om det också när vi väl hämtat oss!
Posted by Picasa

söndag 20 juni 2010

Middag med utsikt

 

 

 

 


Nu när sommaren närmar sig fylls husen i vårt område med de svenska grannarna. Nästan alla är nere och det bjuds på middag i kvällsolen i huset mitt emot vårt. Här äter vi fantastiskt gott och sitter högt och med utsikt mot vårt eget hus och de omgivande bergen.

Då, i förrgår var det så varmt att det gick att sitta ute till elva på kvällen. Idag är det under 20 grader, duggregn och åska som mullrar bortanför bergen. Nu vill vi ha fint väder hela veckan, vi får Sverigebesök med anledning av makens jämna födelsedag om några dagar. Då ska vi ställa till med fest!
Posted by Picasa