Vi får franska svärföräldrarna på middagsbesök. Och förutom drinktilltugg, förrätt och varmrätt så ingår alltid sallad.
Här med solmogna tomater och basilika. Och ostbricka förstås - här ligger många konstiga sorter förutom brie och camembert. Maken som oftast gör inköpen via matlista (en sån som Elisabet lägger ut från sitt Ystads-ICA) har försett sig vid ostdisken!
Och så hör förstås den skurna baguetten till, både till måltiden för att suga upp sås och rester med och sen till osten.
Rosévinet visar jag inte, det har ni sett tillräckligt av för att tro att vi går ständigt småberusade härnere. Det ingår dock både som apéro som fördrink kallas här och som måltidsdryck.
Och vi dukar inte helfestfint utan lite mera som till vardags. Lite "cool" som det heter. Fransmännen stoppar aldrig i servietterna i glasen som vi gör i Sverige. Inte kan de bryta servietter som vi lite "äldre" kan heller trots att en viss brytning till och med heter Fransk Lilja. De läggs inte ens dubbelvikta utan bara platt på tallriken som en fyrkantig kaka. Inte särskilt dekorativt.
Som helhet inte så olikt en svensk middag med gäster eller?
De franska små efterrättsbakelserna till kaffet kanske kommer tillsammans med bilder från själva kalaset och disken efteråt.
Bon Appétit!