onsdag 31 mars 2010

Påsk i Provence

Nu ska vi fira vår andra påsk i Provence. I pyntlådan hittar jag påskfjädrar från förra året men björkris finns förstås inte. Det får bli vackra kvistar från vår rödblommande häck istället. Och kaxiga franska småkycklingar.

Dessi tycker detta pyntande är alldeles otroligt spännande. Och vips har hon lyckats sno åt sig en fjädervippa som hon tuggar på och sätter i halsen förstås. Gult dun flyger överallt.

Alla svenska grannarna är nere för påskfirning och det kommer att bli både påskalamm på långfredag och svensk påskbuffé på påskafton. På söndag ska vi åka till vår trevliga vingård för att äta "Déjeuner de Pâques", påsklunch på franska. Med vaktelägg bland annat. Och rådjurssadel. Här verkar inte finnas några lammtraditioner som i Sverige, sill äter man definitivt i n t e och de katolska fransmännen är inte ens lediga på långfredagen vilket känns väldigt märkligt tycker man som svensk. Den här helgen är ju den mest Jesus-fokuserade, näst julafton och borde väl uppmärksammas lite mer men så är det inte.

Påskägg har vi heller inte sett, det är mest harar i choklad. Barnens påsklov börjar på måndag och nu är de lediga i hela två veckor igen. Det är ganska många och långa franska skollov tycker vi oss märka, alldeles nyss var det vinterlov.

Vi har haft kärt systersonbesök i några fina dagar med härligt väder och trevliga utflykter. Vårt väder är lite lynnigt men temperaturerna ligger stadigt runt 18-19 grader på eftermiddagarna och träden börjar nu slå ut och visa sig från sin vackraste och mest grönskimrande sida. 
 
 
 
Posted by Picasa