lördag 18 juni 2011

Medelhavsmat!


Gåslever-förrätt, gambas- och pilgrimsmusslespett och sjötunga Meunières. I hamnen i Hyères i gårkväll, 28 grader varmt och utemåltid tillsammans med bästa vännerna. Fint!
Posted by Picasa

söndag 12 juni 2011

Blogger - igen!!
Men vad är det med det himla Blogger?? Nu kommer inte bilderna ihop med inläggen igen. De här hör iallafall till fredagens lilla bypromenad.
Posted by Picasa

Liten fredagspromenad i bynJag går och klipper mig hos Martine. Hon pratar som vanligt i ett kör och kastar mellan samtalsämnena. Mycket får man reda på, en farmor som har ont i benen, någon annan är också väldigt sjuk och borgmästaren kom och lyssnade när hon sjöng i kören förra veckan.

Det kommer att bli en dålig sommar säger en äldre kvinna som kan det här med att spå väder. "Un été pourri", en rutten sommar. Då kan ni stanna kvar här i sommar, säger Martine, ni som inte gillar värmen. Och så förvånad hon blir när jag säger att just det ska vi göra - stanna här i sommar eftersom både mannen och jag får syskonbesök och lite annat. Ute vid torget är det som vanligt folk i rörelse och tvätten hänger precis överallt. Det är märkligt som de tvättar lakan och kläder, fransmännen.

Vår unga grannar kör säkert fem eller sex maskiner varje helg och några torktumlare existerar inte, allt hängs på ställningar överallt. I hyllorna med tvätt- och mjukmedel finns det säkert dubbelt så stort utbud av olika "produits", produkter för tvätt och rengöring som i Sverige. Vår städhjälp Carole som själv sköter inköpen av det hon vill ha när hon städar hos oss har mängder med flaskor med olika innehåll. Man desinficerar som galningar och sprutar på mattor och soffor för att det ska lukta gott. Mycket är "antibacterien" så man inte ska sprida smitta.

Det märks att det är sommar, vår lilla "pressbyrå" som har lite av varje ställer nu ut sommarleksaker och blomkrukor. Och på de båda caféerna som ligger precis intill varandra och är så sams och inte konkurrerar sitter gubbarna som vanligt.