torsdag 28 november 2013

Snart Dagen D


Kanske blir det så här tavlorna kommer att hänga på flygplatsen i Nice om två dagar. För en icke ringa summa är de nu inramade med samma sorts ramar för kontinuitetens skull. Väldigt snyggt och proffsigt franskt gjort.

En massa utställningspyssel är det - presentationsmaterial, visitkort, inramning, upphängningsanordningar, anpassning till tilldelat utrymme, prissättning, vernissageinbjudan och sedan tidig morgonfärd till Nice på lördag för att tillsammans med 20 andra konstnärer hänga upp våra verk.

Vernissage med mingel, musik (som käraste mannen består med på pianot), vin och buffé och spännande människor blir det på tisdag. Sen fortsätter utställningen in i februari 2014 och förhoppningsvis får den många besökare - svenska och internationella resenärer - som kanske faller för det utställningen lockar med "Séductions Suédoises" - Svenska Förförelser!!

Barnbarnspojke och lite skandinaviskt i Luxembourg
Liten barnbarnspojke blir väldigt glad över en stor lastbil med många små bilar på. Det körs och brummas, lastas av och på och tiden står stilla sedan de egna pojkarna var i samma ålder för över fyrtio år sedan. Och lekte på precis samma sätt.

På buffébordet samsas dotterns fyrtioårspresent från i somras - de enkla och vackra skålarna från Georg Jensen. Och inflyttningspresenten till nya huset - mormorsmors Höganäskrus från anno dazumal.

Återbördade 
Vid genomgång av mina bilder inför den stundande utställningen på flygplatsen i Nice kommer nu de här bilderna på barnen åter fram ur garderoben. De är stora och kräver sin plats. Varken mellansonen eller dottern har velat ha dem tidigare eller haft plats hemma hos sig. Nu har de båda hus med större väggyta så nu får de komma hem till sina rättmätiga ägare.
 
Dotterporträttet har varit med på åtskilliga utställningar och varit nära försäljning vid ett par tillfällen . Sonens porträtt har inte varit framme på 10 år och är gjort när han var fin i uniform under sin reservofficersutbildning.
 
Hoppas de ser att det är en mammas kärleksfulla penna och pensel som varit framme!