fredag 20 augusti 2010

Bildgåta från Skåne

 


Nu vore det väl ändå attan om det inte fick tänkas till en stund kring vad det här kan vara. Det är inte specifikt skånskt, jag råkade bara få det här!
Posted by Picasa

Utsikter

 

 

 


Sämre utsikt en morgon från husbilsparkeringen kan man ha. Här i det lilla idylliska fiskeläget ser man allt från "ålakråkor" som vi tror är skånska motsvarigheter till stockholmska skärgårdens skarvar till Turning Torso i Malmö, Öresundsbron, Köpenhamn och så det - lyckligtvis - nedlagda gamla kärnkraftsverket Barsebäck.
Posted by Picasa

Skånska fiskelägen

 

 

 

 


Nu utforskar vi Skåne som aldrig förr. Trots att jag är född och uppvuxen här finns det många vita fläckar för mig i det här fantastiska och omväxlande landskapet. Vi åker till "franska grannarna", de som också semesterbor i vår provencalska by, och hälsar på i deras underbara svenska hus i ett av de skånska gamla fiskelägena nära Löddeköpinge. Åh, det är vackert och pittoreskt!

Vi bjuds på fantastisk middag och sitter sedan alla och pratar om hur lustigt det känns att nu sitta här i Skåne där alla lustigt nog har sina rötter istället för hos varandra i vår sydfranska by. Men det går lika bra här som i Provence och lika gott och trevligt är det i Sveriges sydligaste del som i Frankrikes!
Posted by Picasa

söndag 15 augusti 2010

Sextiofem långa mil

 

 

 

 


Det var länge sen den välkända E4 kändes så lång, tråkig och sömnframkallande. Inte hos chauffören tack och lov men hans båda kvinnliga passagerare väntade i timmar på att vi skulle nå vårt skånska mål vid Skälderviken.

Och så blev det framkomstkväll hos syster T med man, dotter och pojkvän. Alla skulle vi på bröllop och förberedde oss därför för den stora tilldragelsen genom en tidig kväll.

Nu håller vi oss i Skåne under en period innan vi börjar resan till den riktiga södern om cirka en vecka!
Posted by Picasa