torsdag 28 juni 2012

Luxembourg

Nu blir det en textblogg ett tag framöver tills jag kommit på hur jag ska lägga in bilder på makens dator. Efter packning i fullkomlig värmebölja och med första stopp i Lyon är vi nu i Luxembourg (eller Luxemburg vilket man nu vill).

Tillbaka på den trevliga camping Kockelscheuer (här pratas alla språk) där vi stått flera gånger tidigare vid besök hos dottern som är bosatt inne i själva staden. Igår fick vi äntligen se den lille nyfödde Victor som egentligen skulle ha fötts för tre dagar sedan. Lite tidig i starten och därför mest sovande men väldigt söt. Förstås. Han sov i min famn minst en timme under middagen och eftersom ha gått upp i vikt så fint kändes det armen efter ett tag med en 4 kilosklump! Storebror G var pigg och på gott humör och lekte med en kul leksak vi tagit med. Han förstår allt man säger på svenska men svarar på franska. Men sjunger Lille Katt helt felfritt!

Efter trevlig middag igår och långsam morgon idag - något slutkörda bokstavligen efter två långa dagar på väg har vi beslutat oss för ett endagsuppehåll här och ligger still för att ta det lugnt, planera vidare och fixa alla småfel man upptäcker under första etapperna. Här är vackert, stillsamt och befolkat endast av holländare. 99 procent av alla husbilar och husvagnar vi mött på vägen har NL som landsbokstav. Ett städat, trevligt och språkkunnigt folk, iallafall de vi möter! Vi njuter också av de första koltrastarna, de älskade fåglarna som inte vill flytta ner till Provence. Paradisisk sång!

Här är varmt, 27 grader och åskfuktigt men trots allt bättre än den 38-gradiga värme vi lämnade. Fick en kommentar på förra inlägget från väninna i Rom som talar om kommande värmeböljor i Italien på över 40 grader. Redan nu? Man undrar verkligen vad som händer.

Det kommer att bli konstigt att möta regn och svalka i Sverige! I morgon kör vi vidare norröver med vår Liberty, vi får se var vi hamnar. Tyskland är trevligt att köra i så länge man kör av motorvägarna för övernattning.

tisdag 26 juni 2012

On the road again...


Nu så. Närmar sig starten på den långa resan genom Europa. Ännu stökar vi med packning och iordningsställande av huset (som kommer att ha vakt och tillsyn under hela tiden) och det är inte klokt vad med pryttlar man behöver i vardagen. Är det inte solskyddscrème (fast det betvivlar jag att vi kommer att behöva i Sverige!) så är det mediciner, lakan, hundpass och dator. Plus GPS, kartor. böcker och dvd:er. Och så mat och vin förstås, rosé till vännerna.

Här är fortfarande alldeles för varmt, det kommer att gå upp mot 38 grader idag igen och vi är faktiskt glada att kunna lämna denna förlamande hetta bakom oss. Alla mår dåligt av den, det är alldeles för tidigt på säsongen dessutom. Redan på väg upp mot Luxembourg kommer det att svalna betydligt och det blir skönt.

Vi får se när bloggen kommer igång igen. Det beror alldeles på hur det går med inladdning av bilder och tillgång till wifi under resans gång.

Skön sommar önskar vi er alla och på snart återseende säger vi till de vi åker för att träffa!

måndag 25 juni 2012

Och så en födelsedag till!!
Och idag fyller äldsta barnbarnet, söta lilla S sju år. Hon som är så duktig att både skriva och rita. Här är det både en "dvärjhamster" och hon själv och pappa på cykel. Bra gjort tycker jag, cyklar är inte det lättaste att få till.

Lilla S har precis gjort hål i öronen och fick sen ett par franska fina örhängen av Farmor. Månntro att det kan ligga något liknande i födelsedagspaketet som kommer att utdelas lite längre fram i sommar när vi är i Sverige. Grattis-sms har iallafall skickats till mobilen idag. För det är klart att en sjuåring har egen mobil!!

Puss och Kram på födelsedagen lilla S!!

söndag 24 juni 2012

Födelsedag!!


Här äts det hemlagad födelsedagspizza i 30-gradig värme klockan åtta på på kvällen på terrassen. Kära mannen fyller år och det firas lite i hast under packningsbestyren inför Sverigeresan. Men vi tar oss en stund i trädgården bland rosor och starkdoftande lavendel och firar att ännu ett friskt år lagts till de andra.

Vårt egentligen alldeles egna och privata valspråk: "Immer, Ever et Toujours", dvs egentligen "Alltid" på alla tre språken ligger nu ute på bloggen. Kanske någon kan inspireras - i höst har vi, i vårt andra äktenskap, varit gifta i 25 år och det gäller att komma ihåg varför!!