torsdag 25 oktober 2012

Trädgårdsdags

Vi har helt fantastiska dagar härnere nu. Bortsett från enstaka skyfall och åska ligger temperaturen mitt på dagen upp mot 24 grader. Solen skiner från blå himmel och vi äter lunch och till och med middag utomhus fortfarande. Och njuter alldeles otroligt av detta. Vi säger varje dag till varandra hur härligt det här är och inte för en sekund vill vi byta mot svensk höst.

Igår var det dags att plantera svenska växter som vi tog med oss ner och som hittills stått i kruka. Nu har de med Dessis benägna hjälp fått plats i den franska rabatten. Hon krafsar snällt upp små hål till hussen men ägnar sig för övrigt åt de sniglar som hon hittade i krukan.

Häcken är klippt, lavendeln likaså och rosmarinbuskarna längs trappan är tuktade. Trädgårdsmöblerna står fortfarande kvar ute, vi har sensommarkänsla snarare än höst och än är träden gröna med några få undantag.

I helgen lär det bli regn också här men det gör ingenting. Det går snabbt över och kallt har vi inte!

söndag 21 oktober 2012

Åska
Hela dagen har den hängt i luften. Åskan. Nu vid läggdags är den över oss - det blixtrar och dundrar och dånar något alldeles makalöst över bergen. Och skyfallet är enormt. Vi har varning "klass orange", dvs ganska allvarlig för just det här och efterföljande översvämningar med så här stora vattenmängder.

Vi ska ut med bilen tidigt i morgon bitti för möte med konstnärsvänner. Vi får se hur det ser ut då. Just nu svajar strömmen till och från så det blir ett kort inlägg som förhoppningsvis går in.