torsdag 15 december 2011

Bilder att minnas

I dessa juletider när vi fått lägga om våra planer på att resa till Sverige tänker jag förstås på familjen - och barnbarnen - som det nu dröjer en stund innan vi får träffa. Här är den lilla första barnbarnsflickan för två somrar sen vid vårt hyrda skärgårdshus vid havskanten.

Kavat ska hon ut i vattnet med sin simring men blir helt förbluffad över svanfamiljen som faktiskt minuten innan bilden togs har styrfart rätt mot henne. En härlig bild att minnas.

Nu stannar vi i vårt kära Provence bortsett från juldagar i Luxembourg hos barnbarn nummer två - den numera tvåspråkige lille pilten som förstår allt man säger på svenska men svarar på franska. När jag  hör hur vädret är i Sverige med grådis, regn och rusk, känns vårt ändrade resebeslut på det planet ganska skönt.

Medan det stormar häftigt i andra delar av Frankrike har vi här i södra delen fortfarande det ljuvligaste väder - sol, svag vind och  ljust till långt fram på förkvällen. Det går att sitta i solen och läsa bok en timme om man vill. Underbart!! Jag påminner mig själv och maken om att det också var det här som i hög grad bidrog till vårt beslut att flytta hit. Posted by Picasa

tisdag 13 december 2011

Luciadag i ProvenceSå här har vi det i Luciatider i södra Frankrike. Det är soldis och runt 17 grader mitt på dagen och man kan sitta ute och njuta av fågelkvitter och känna doften av de eviga hösteldarna från bergen. Man eldar löv och i värmer upp med ved i de öppna spisarna och det luktar väldigt speciellt.

Det blåser, regnar och stormar och snöar i andra delar av Frankrike. Provence som är känt för sina 300 soldagar om året lever upp till sitt rykte. Varje morgon när vi tittar på "le Météo" ser man en sol över just det medelhavsområde där vi bor.

Vi saknar inte det svenska klimatet ett dugg just nu och ordnar med egen julstämning ändå!Posted by Picasa

Ljus i tunnel

Bloggerkrångel som vanligt med mina bilder men så här ser tunnelljuset ut i den lilla staden Moustiers Sainte Marie i Gorges du Verdon, Frankrikes Grand Canyon. Posted by Picasa