onsdag 14 september 2011

Husbilsresa. Fransk landsbygd

Från den stojiga badorten kör vi vidare in mot land. Vi är i regionen Languedoc Roussillon fortfarande, den som domineras stort av sina vinodlingar. Det är söndag eftermiddag och de små byarna ligger öde i den heta eftermiddagssolen. Vi passerar den urgamla staden Carcassonne och ser en skymt av medeltidsstaden som ligger innanför murarna. Hela befästningen ser ut som de "riddarslott" min pojkar brukade leka med när de var små. Hit ska vi åka igen och ta oss tid att upptäcka mera. Nu kör vi vidare mot Toulouse!
Posted by Picasa

tisdag 13 september 2011

Husbilsresa. Medelhavet sett från Sète


När vi lämnat gatorna fulla med HD-cyklar tar vi en liten promenad längs med havet. Just här är det kargt och ogästvänligt med stora klippor som vattnet sköljer över. Inte särskilt badvänligt!
Posted by Picasa

Husbilsresa. Sète. Mera HD


Överallt, på varenda smågata står de fina och glänsande Harley Davidsoncyklarna parkerade!
Posted by Picasa

Husbilsresa. Sète, invaderat av HD


När vi äntligen kommer loss från lång stunds stillastående trafik ser vi vad det orsakats av. Sète är den här lördagen helt invaderad av Harley Davidsonfantaster. Överallt, i långa rader och på varenda gata ser vi olika varianter av klassikern. Överallt stolta ägare och många beundrare.

Frankrike är motorcyklisternas land. Vi svär över dem när vi är ute och kör, de kör vildsint och våghalsigt men säkert bra. Men att det fanns så många franska HD-ägare, samlade vid ett och samma tillfälle, det visste vi inte. Väldigt kul och avspänd stämning i hela staden!!
Posted by Picasa

Husbilsresa. Sète vid havet

Efter Montpellier rullar vi snart in i Sète, känd badort i Languedoc. Efter ett par kvarter tar det tvärstopp. Vi och andra blir bara stående, trafiken står helt stilla och man undrar förstås vad som hänt. Under tiden zommar jag in franska vackra balkongräcken och frukt och grönsaker i ett utomhusstånd på andra sidan gatan.

Så småningom kommer polisen och något händer, trafiken rullar återigen och vi ser ett myller av folk på gatorna. Vad som orsakar denna enorma folksamling förstår vi lite längre fram.

Bilder till "Båt på hjul", ställplats i Palavas

Posted by Picasa

Husbilsresa. Montpellier revisited

Montpellier är den andra av mina ungdoms städer som jag gärna vill återse. På samma sätt som i Arles har vi otur - stora delar av staden genomgår gatureparationer verkar det som och vi får svårigheter att ta oss in till centrala staden. Vi leds hela tiden förbi centrum, ger så småningom upp och fotograferar på håll några av de monument jag minns. Vi bestämmer oss för att återkomma med vår lilla bil och turista några dagar längre fram.

Montpellier är en gammal stad, numera mest känd för att vara en bra och stor universitetsstad. Men förstås har också den sin egen speciella historia. En bildgåta kan vara att för den hugade försöka tyda den latinska texten på triumfbågen. Bilderna är ju klickbara så det går bra att läsa!

Vi far igenom den vackra akvedukten och sätter fart mot nästa mål: badorten Sète!
Posted by Picasa

Husbilsresa. Båt på hjul på fransk "ställplats"I min ungdoms förvandlade badort Palavas är det noga med hur man får ställa sin husbil. För första gången i Frankrike ser vi en skylt: "Halte Camping Car" och blir förvånade. I Tyskland finns de överallt, ställplatserna för husbilar, dvs enklare uppställningsplatser för en natt med tillgång till el, vatten och toalettömning.

Den här väldigt fint placerade ställplatsen låg vid en av småhamnarna och vi parkerade precis intill båtarna. Med utfällt "tak" och varsin stol känner man trots närheten till alla andra ändå att man har en liten uteplats. Just här var det väldigt lugnt och stilla trots de många bilarna. Vi gjorde som alla andra, tog en liten kvällspromenad i den vackra hamnen med sina palmer. Hittade en kanariefågelbur med levande innehåll, fastspänd bak på en av bilarna - lite originellt. När vi närmade oss började fågeln kvittra och hoppa runt i buren till Dessis stora förvåning.