torsdag 30 juni 2011

Våra ekar

Våra ekar som Blogger inte ville lägga ut i förra inlägget.
Posted by Picasa

onsdag 29 juni 2011

Under ekars djupa grönska


På vår tomt - och grannens - står ett par flerhundraåriga ekar. De är magnifika, sprider en fantastisk skugga nu i kroppstemperaturtider och är underbara att bara sitta och meditera under. Just nu gör det ingenting alls att de också släpper tusentals ekollon och sprider sina löv under höstfällningen precis överallt.

Det är det värt, bara för att få ha de här urgamla bjässarna på vår lilla franska jordbit.

tisdag 28 juni 2011

Buffé vid havet


"Buffet dinatoire" kallas den här sortens måltid på franska. Vi bjöds in till god fransk vän som precis flyttat tillbaka till sitt nyrenoverade hus vid havet. Här serveras goda korvar, grönsaker, ansjovisröra, gåslever, gambas, kycklingbitar, specialsardeller och sen grillade specialkorvar följt av ostar och en hallontårta. Och så goda rosé och rödviner till detta. Allt ute i trädgården i 28-gradig värme i en mörk och ljummen Medelhavskväll. Pelargonerna i sina stora krukor gav Sverigekänsla dock!
Posted by Picasa

Grannmiddag

Vi bjuds på grannmiddag och sitter ute på terrassen i kvällsolen. Värdparet har varit på marknaden och körsbär och färska solrosor bildar ett vackert stilleben. Vi äter underbar lax och tittar på de vackra kvällsmolnen. Värden, lundaprofessor B känner sig extra fransk i sin basker!
Posted by Picasa

Utsikt från en grannterrass
Vi bjuds på middag till svenska grannarna mittemot. De bor högre upp än vad vi gör och har en fantastisk utsikt över de omgivande bergen. Så här vackert är det när de sista solstrålarna lyser. Klättrar man upp på det berg som syns på tredje bilden ser man havet, längre bort är vi inte, cirka 2 svenska mil landvägen.

Klättring är inget för oss tyvärr men andra gör det och vittnar om fantastiska utsikter här runtikring. Vi bor väldigt fint!
Posted by Picasa

söndag 26 juni 2011

Nostalgi

Maken får via mailen några bilder från barndomsvännen O. De har tillbringat många lyckliga sommarlov tillsammans i Dalsland där familjen på femtiotalet hade en gård. Det blir väldigt nostalgiskt och roligt för mig också att se bilder från mannen som ung pojke. Här står han och är "filmstjärnevacker" som vännen skrev, i de dalsländska skogarna. Någon gång i slutet på 1950-talet. En härlig bild, klicka och se själva!
Posted by Picasa