fredag 6 maj 2011

Besök i vår lilla bergsbyVi åker återigen till vår favoritby en bit upp i bergen. Le Castellet, medeltidsby med hisnande utsikter och vacker kyrka. Nu är det högsommar i Provence, alla träd är gröna och det blommar överallt. Och vi har upp mot 25 grader och sol varje dag. Härligt!
Posted by Picasa

måndag 2 maj 2011

Provence

På en husvägg i vår provencalska by. Nya motiv dyker upp vid varje vandring i de små gränderna.
Posted by Picasa

söndag 1 maj 2011

Taxen KajsaFår jag lov att presentera Kajsa. Tax, ett år, tillhörig dotter till en av svenska grannfamiljerna. Kajsa bor normalt i Schweiz men har tillbringat ett par veckor hos "mormorsmatte och husse" då riktiga familjen haft annat för sig.

Kajsa är nästan lika stor som Dessi. En riktig Kajsa Kavat som så fort hon kommer in vårt hus förser sig med Dessis torrfoder och gärna leksakerna också. "Flickorna" har lekt med varandra - Kajsa är ju fortfarande så gott som valp och Dessi har gått med på noterna men markerar tydligt att hemma hos oss är det hennes revir. Om Kajsa vill leka för mycket eller snor hennes korg eller saker så lägger vår tuffa lilla svarting helt sonika sin tass på Kajsas huvud, "låtsasbiter" i de långa taxöronen och morrar som den värsta schäfer. Och så är ordningen återställd.

För ett par dagar sedan fick Kajsa vara en halv dag hos oss - våra gäster spelade golf tillsammans med grannarna och det verkade bäst för Kajsa att vara hos oss. Vilket elände som uppstod när den första halvtimmens lek med Dessi avtagit. Lilla Kajsa blev så himla olycklig över att reservmatten var borta att det uppstod gny, gnäll och nästan tårar. Ingenting var bra, hon satt vid dörren och grät och varken mat, lek eller promenad hjälpte.

Till slut fick hon vara i soffan, nära mig och Dessi och i omgångar gick jag med den lilla söta taxvalpen i famnen som ett spädbarn och vaggade henne, pratade lugnande in i öronen. När grannmatte så småningom kom tillbaka var det ingen hejd på glädjen. Precis som Dessi gör när vi varit borta en stund visste lilla Kajsa inte till sig. De små kropparna ålar sig, kyssarna haglar och naturligtvis kissar de på sig av all glädje och lättnad.

Så här söt är Kajsa. Hon poserar fint vid ett uppehåll i sorgen och visar att hon är en mycket speciell sorts tax. Hon är korthårig, brun men har svarta "leopardfläckar på ryggen och lite ojämn teckning över hela kroppen.

Idag åker Kajsa tåg mellan Toulon och Genève och ska tillbaka till sin riktiga familj med alla barnen. Det har varit roligt att träffa henne och hon och Dessi har farit fram som små jehun i huset och inte minst i trädgården. Få se om hon känner igen sig nästa gång hon kommer till Frankrike!
Posted by Picasa