fredag 6 augusti 2010
Ursvenskt
Vi åker till goda vännerna A och B i Refsnes, inte långt ifrån Kapellskär här i Roslagen. Där begås en för familjerna nu mångårig tradition.
Herrarna äter under förtjusning och till damernas fy- och uschrop minst fem surströmmingar var. Till mandelpotatis, knäcke med västerbotten, öl och nubbe. Dessi markerar också intresse och tar sig minsann en liten bit rutten fisk.
Efter en god ost- och räkpaj blir det sen gemensamt kräftätande till mera nubbe med sång. Tur att husbilen står lämpligt och nära parkerad på garageuppfarten, det är inte så långt att ta sig hem i augustinatten.
Nästa dag äter vi sill och potatis -utan nubbe - till lunch. Det känns verkligen att vi nu är i Sverige!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
6 kommentarer:
Vilket gott omdöme de båda herrnarna uppvisar .., hälsa dem från mig!
Sällar mig till damernas sällskap, trots norrbottning jag är... :D
Nu börjar det likna något ;-)!! Surströmming är en riktig delikatess, tycker jag. Här i huset äter vi den på ljusugnsbröd tillsammans med potatis, lök, dill och creme fraiche, mmm, så smarrigt.
Kul att se att ni har det bra på Sverigesemestern. Och, du, vilken fin mamma du har!!
Kram!
Surströmming som är så himla gott! Längtar till denna höjdpunkt, ska till Jämtland i veckan. Har damerna smakat?
Surströmming hoppar vi gärna över, men kräftor är ju såå gott! Inser att det är ganska svenskt dock... bjöd några holländare och de var lite lätt misstänksamma... ;)
Surströmming har jag aldrig smakat, vet inte om jag skulle våga eller vara för feg.
Husbil ja, det är praktiskt och bra.
Skicka en kommentar