lördag 13 februari 2010

Lördagsmiddag. Franskt experiment

Det här ser ju inte särskilt mycket ut för världen.

Men det är smörbrynta, vittvinsbräserade pilgrimsmusslor, Coquilles St. Jacques, i pannan. De läggs på ugnsbakad smördegsplatta och täcks med champinjonstuvning tillagad med lök och portvin. Riven emmentaler ovanpå och ett sista varv i ugnen.

Smör- och vinsåsen från musslorna blandas med crème fraiche och serveras till.

Inte så dumt faktiskt. Kvarterskatten lockades till det öppna köksfönstret av doften och Dessi åt med förtjusning upp resterna.

Nu blir det fortsatt lördagskväll med fransk tv och kanske lite SvtPlay när vi tröttnat på alla franska lekprogrammen.

 
 
 
 
Posted by Picasa

5 kommentarer:

Jom Manilat sa...

Det verkar vara en jättegod måltid!
Jag tycker ofta att andras måltider verkar vara godare än mina.

Elisabet. sa...

Ja, jag håller med Jom, men är det inte så .., att allt smakar bättre hos andra .-)

Och jag noterar att julstjärnan blommar så fint ännu. Här har dom avlidit sedan ett par veckor tillbaka.

Helen sa...

Mums filibabba! Här blev det köpespizza till middag, och det var gott, det också...

Ha en fortsatt trevlig helg!

Kram!

Lysande ögonblick! sa...

Helt fantastiskt. Jag måste bara prova.

Karin på FOX sa...

Å vad gott det ser ut! Min mage påminde mig genast om att jag missat lunchen idag. Jag tror faktiskt jag har en påse pilgrimsmusslor i frysen. Bra tips!