Minsann. I morse singlade enstaka s m å vita flingor i luften.
Temperaturen visade 0.8 minus (vad är det jämfört med 40 minus i Norrbotten som vi läst om?)
Vattnet i det kvarglömda glaset från utebokläsardagen för ett par dagar sedan är faktiskt bottenfruset. Samma sak gäller våra uteljus - det har blivit en slags vinter i Provence som vi aldrig varit med om.
Vi är så långt ifrån svensk vinter man kan komma men påminns om att minusgrader ändå uppträder härnere då och då. Tio mil norr om oss och i större delen av Frankrike är det mängder med snö och riktigt kaotiskt i trafiken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
8 kommentarer:
Efter att ha läst om kylan blir jag än mer fundersam att flytta till Frankrike.
Hur har hösten o vintern för övrigt varit??
Var där senast i november, då var det ömsom varmt och blås-kallt.
Tar tacksamt emot tankar, funderingar och råd.
MVH / Anne
Visst är det annorlunda vinter än i Sverige, men som du kanske läst i min blogg så har det snöat rejält hos oss. Idag har solen värmt och smält en del men det är fortfarande oplogat på gatorna i stan.
Vad god lunchen ser ut!
Hej Anne,
Har svarat dig efter bästa förmåga på mitt senaste inlägg.
Efwa: har det snöat hos dig i Arles? Ska genast kolla - det verkar ju variera oerhört. Här hos oss i bergen är snö väldigt sällsynt har vi förstått - mera vanligt nedåt kustbandet.
Ja, det var en god lunch:-)
Jag har sett på väderkartorna att även ni har fått en kyss av vintern.
Vilket trafikkaos det måste ha ställt till med?
Idag har jag letat mig tillbaka till det inlägget där ni blev bjudna på calamares farci.
Ibland får jag sådana märkliga matryck, och just nu vill jag inget hellre än lägga vantarna på några bläckfiskar.
Det får bli i helgen då vi åker till Örebro och hämtar kakel och klinker till nya toan.
Jag har hittat franska recept på räk- och skinkfyllda som låter urgott, men även fyndat ett italienskt.
Visst var det väl så att era var skaldjursfyllda?
Christina: jag försöker komma ihåg. Och jo, de calamares farci vi fick hade en färs på hackad bläckfisk (armarna tror jag), räkor och kanske havskräftor? Gratinerade i en väldigt god tomat/hummersås. Yum!
Lycka till, det där vågar jag mig på först om några år - kan inte ens de olika fiskarna härnere än!
Anne, om du ger mig din mailadress så ska jag försöka svara på så många frågor du vill?
Monet: Då har jag nog hittat rätt liknande recept, för man ska hacka armarna och ha med i fyllningen.
Får se om jag kan hitta bläckfisk i Örebro.
Det är väl det jag kan sakna ibland från Sthlm, riktigt bra mataffärer.
För att inte tala om mataffärerna du har tillgång till, din lyckans ost!
Skicka en kommentar