Christina vill se bild på den fyllda bläckfisken vi fick hos franska goda vänner häromsistens. Calamars farci. Farci från "farce" som när man tänker efter låter nästan som vår svenska "färs".
Jag har googlat på lite recept och det vi fick är en variant där färsen är en blandning av finhackade räkor, bläckfiskarmarna, musslor och så vitlök och persilja och vill man kan man ta lite färsk ingefära också.
Färsen petas i i själva den rengjorda bläckfiskkroppen som sen försluts med tandpetare. Sen får alltihop ugnsbakas i (också hemgjord) tomatsås. Serveras med ris. Klicka på bilden så syns bläckfiskarna på tallriken och i sin ugnsform.
Här finns bläckfiskar i fiskdisken, hur ser det ut i Sverige? Man kan använda djupfrysta också!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Vad är det för konsistens på bläckfiskkroppen - den ser liksom blank och halkig ut?
Nu kom besserwissern fram i mig: Farce, fars och färs är samma ord.
Tack snälla Monet för att du la ut den bilden...och även ett recept! Det här måste testas!
Det både ser och låter ursmarrigt:)
Annika: Den är lika blank och halkig som den ser ut, i synnerhet som rå. Du hittar den i välsorterade mataffärer i Sverige, ibland färsk och ibland fryst.
Kroppen är som en liten dykarklocka där armarna gömmer sig inuti. När man rensar ska man se till att få bort ett genomskinligt avlångt "ben" som sitter i kroppen, sen är den färdig att användas.
Skicka en kommentar