måndag 22 juni 2009

Från ax till limpa


Eller: NU ska det bli dill i Provence! Från två olika väninnor kommer två olika sorters dill.

Inte hade jag en aning om att det fanns olika dillsorter.
Men det är jättebra. En ger "kvistdill", den andra krondill. Förhoppningsvis färdig till kräftorna som också de kan inköpas på IKEA i Toulon när det blir dags i augusti.

Jag har lovat att bildvisa planteringsresultatet. Nu är fröna i jorden, lite många kanske men man får rensa när det väl börjat gro.

Den svarta slangen med röda "pluppar" på är den sorts automatisk bevattning som ligger i alla rabatter härnere. Minst en gång om dagen går vattnet på och sipprar ur de små röda ventilerna i en halvtimme. Utan dem skulle inte en växt klara sig i den 35-gradiga värme vi haft nu ett tag.

Det ska bli intressant att se hur fort det tar sig här i den provencalska jorden. Den sällsynta aneth, som dill heter här.

Posted by Picasa

2 kommentarer:

viola1949 sa...

Finns det någon annan krydda som doftar så gott och som är så kryddad av minnen!?
Hoppas nu att mitt lösenord fungerar så jag kan kommentera dina fina bilder.
Kramar
Christina

Monet sa...

Nej du har rätt. Dill väcker somriga minnen. Och den används knappast alls i fransk matlagning så därför är den sällsynt här.