En bit från vår by, längs slingrande vackra bergsvägar, ligger vår närmaste vingård. Sista söndagen i varje månad och till varje särskild helg som Mors och Fars dag, alla hjärtans dag och nyårsafton så bjuds man här på möjlighet till fyrarättersmåltid med tillhörande gårdens vin - så mycket man vill. Och det blir flertimmarssittning, besök i vinkällaren, små snittar och apéro före maten. Hemlagad och god.
Jag har visat bilder förr från de här härliga måltiderna. Oftast har vi varit där under den varma årstiden och suttit ute och ätit. Nu är det provencevinter, vinstockarna står svarta och lövlösa på sina fält och vi äter en härlig måltid inomhus i de vackra, nyrenoverade lokalerna. Ursprunget är, som så ofta här, kloster, munkar och 1000-tal.
Här ligger vingården omgiven av de vackra bergen och det blå går igen överallt. Inte minst i krukor och fönsterluckor!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Sååå vackert Monet, men vad åt ni?
Jag har förresten lagt ut en Poppandelikatess ;)
Otroligt fint...
Och jag frågar som Christina: Vad åt ni för gott?
Kram!
Underbar blå färg på krukorna vid trappans början
Åh, denna blå färg... Den gör mig salig :)
Christina: här är menyn på franska:
Vin blanc et Kir accompagnés d'une farandole de toasts
Cassolette de crustacés en méli-mélo de pâtes fraîches
Noix de veau en carapace de pomme de terre assorti de légumes cuits au jus
Morbier sur son lit de salade verte
Fêtons les rois avec la Frangipanne
Vins et café compris
35€ par personne
Kanske orkar du med en översättning för bloggläsarna?
Annars kan jag säga att det var en varm skaldjurssallad med pilgrimsmusslor, vanliga musslor, räkor och bläckfisk i hummersås med en god liten grönsakstartellette och färsk tagliatelle.
Sen kalv med potatis, polenta, goda grönsaker i kalvsky.
En god ost på en färsk sallad och sen en smördegsäppel/mandelmassekaka och til detta kaffe. Före maten, kir eller vitt vin till jättegoda små toasts med goda provencalska röror - tapenade och annat.
Fritt av husets olika viner, ett femårigt lagrat rödvin till osten. Allt detta för 35€, cirka 350 SEK per person. Och det hela tar cirka 4-5 timmar och är SÅ trevligt!
Helen: ja, kika på svaret ovan så ser du vad vi åt:-)
Jom: håller med, har fotograferat dem förr och de är alltid lika vackra
Smulan: ja det blå i alla former härnere är verkligen underbart!
Nej, nu ska jag boka in Frankrike på semesterlistan och pricka av era restauranger .-)
Elisabet: du kan få hela lista direkt om du vill:-)
Skicka en kommentar