måndag 4 januari 2010

Vardag i Provence

Idag är alla helger slut också i Frankrike. Barnen har börjat skolan och livet återgår till det normala. Vi har mittemellanväder men är utlovade sol och högre temperaturer redan i denna vecka. I övriga Frankrike snöar det och utfärdas halkvarningar lite varstans.

Utanför mitt fönster glöder ekarna och nu går det fort för dem att tappa löven. Vår lövblås får användas flitigt och det känns annorlunda att hålla på med lövinsamling än att skotta snö som vi (maken) annars gjort förr så här års.

Dessi tycker att matten ska ägna sig åt annat än datorn och vill upp i knäet. Tillsammans beundrar vi den vackra skymningshimlen ovanför de trygga bergen runt omkring oss.

I morgon åker julprydnaderna ner i sina kartonger och det blir inköp av vårtulpaner istället. Glögg och pepparkakor är slut för länge sen och när svenska väninnan ringer och frågar om hon ska ta med sig något särskilt från Sverige får vi fundera en stund. Kalles och knäckebröd och sånt köper vi på IKEA om det behövs. Men en bit Västerbotten, ja det vore inte dumt. Och så svenska näsdroppar, det har vi inte hittat bra receptfria sådana här. Plus Flickan som lekte med elden, den ska bli rolig att se - på svenska!


 
 
 
 
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Staffan H sa...

God fortsättning önskas från ett snöigt och kallt Stockholm. Har suttit och tittat på dina trevliga provencalska bilder och känt snålvattnet rinna till under beskrivningen av söndagslunchen. Bloggvärlden är inspirerande på många sätt och vis! :-)

Monet sa...

Staffan: God fortsättning önskas också dig från ett något mildare Provence. Tack för att du gillar att kika på mina bilder, det är verkligen ömsesidigt. Det är väldigt roligt med dina fina Stockholmsbilder när man ibland får lite hemlängtan.

Jag har märkt att jag gör många hungriga med mina matbilder, haha:-)