lördag 9 januari 2010

Fransk-svensk kyckling med tillbehör

Färsk fransk spenat övergår i gräddstuvad dito och grönsaksgratängen får puttra färdigt i ugnen.

Många svenska vänner frågar oss: vad GÖR ni egentligen därnere i Frankrike? Och jag svara som min faster som bott härnere i 30 år: samma sak som ni gör hemma. Man städar, bäddar, går ut med hunden, betalar räkningar, kollar internet, lagar mat, träffar vänner. Åker på utflykter (mera i början än nu), tar emot gäster, pratar med grannarna. Åker och handlar mat, går till frissan och doktorn. Tittar på tv. Vanligt vardagsliv handlar det om - vi bor ju här nu sedan över ett år och är inte längre "turister".

Nu kan vi dessutom koppla upp oss till SvtPlay och via datorn kolla på Spåret på stor-tv i vardagsrummet om vi har lust. Om det inte vore för bristen på snö och minusgrader kunde vi leka att vi vore i Sverige.

Ibland, i nattdrömmarna blir jag lite vilsen - var är jag? Men är mycket nöjd när jag vaknar i mitt sovrum i vår sydfranska by. Som en av våra svenska grannar uttryckte det när vi talade om vår flytt från Sverige hit till Frankrike: "Det har på alla plan överträffat mina förväntningar". Just så är det!

 
 
 
 
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Suzesan sa...

Rackarns så gott det ser ut Monet. Bon Appetit. Svårt att "häva" för salt. Nästintill omöjligt. Lingon kan dra ur en del men det går ju inte använda här. man frå minska på salt på tillbehör istället.

kram
/Susanne

Inger sa...

Jösses så hungrig jag blir av bilderna och recepten (som man väl ändå får kalla det?). Men HUR kan gratängen, som åkte in i ugnen i en oval form, komma ut i en rund? Är det ett fototrick??
Vad kul det ska bli att se hur ni har det i verkligheten och inte bara på bild.