onsdag 6 januari 2010

Trettondag i min franska trädgård

Rapporterna från olika delar av Sverige talar om verklig v i n t e r. Mellan 20-30 minusgrader och kanske mer, lite beroende på var man befinner sig. Jag får verkligen anstränga mig för att känna efter hur det skulle kännas.


För så här ser det ut hos oss: Plus elva grader, sol från klarblå himmel, lä på terrassen och därmed en sol- och lässtund i solstolen. Hussen blåser löv till Dessis oerhörda förtjusning, hon försvinner bland de virvlande löven, hoppar och skuttar och försöker fånga dem i luften. Jag sitter utan jacka, i bara tröja och försöker koncentrera mig på Jan Guillou. Det går inget vidare, just den här boken lyckas inte fånga mitt intresse alls.

alt=''style='clear:both;float:left; margin:0px 10px 10px 0;' />
 

Jag blundar istället och lyssnar på vårfågelsången. Det kvittrar överallt i våra buskage och fladddrar lite av snabba fågelvingar. Häromdagen såg jag en pytteliten fågel som fladdrade med vingarna som en geting, stod och hovrade som en helikopter. Det måste absolut ha varit en kolibri av något slag - annorlunda var den iallafall.

alt=''style='clear:both;float:left; margin:0px 10px 10px 0;' />
 

Nu är klockan snart fyra på eftermiddagen. I Sverige borde det nu vara vintermörkt men kanske ljust ändå med tanke på all snö? Här skiner solen fortfarande, det är bara att lapa i sig av ljuset!

alt=''style='clear:both;float:left; margin:0px 10px 10px 0;' />
 
 
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Stoppa in tårna i frysen... då minns du nog snabbt. För det var ungefär som i min frys i morse när jag gick iväg för att åka på gudstjänst - som tur var slapp jag vänta på bussen.

Sen hade de inte värmt upp kyrkan, så första timmen var det mer än kallt...

Jan G har jag försökt läsa, började på Arn när serien kom, men vilket tugg... hopplöst. Nån borde ha hjälpt honom radera en massa onödigt.

Kesu sa...

Kallt är det, men va fasen, hellre kallt och klart än regn och rugg. Och vackert är det :)

Håller med Bloggblad, jag klarade med ett skohorn första Arnboken, sen la jag av. Seeegt var ordet. Var finns redaktörerna när man behöver dem?

Lotta sa...

Vad härligt det lät! Längtar efter våren här. Men det är vackert ute nu, fast lite för kallt för min smak.

Monet sa...

Bloggblad: jo, jag minns. När jag tänker efter. Det är nog mest att jag just nu, första vintern i Provence är så glad att slippa allt som har med snö att göra. Även om jag VET hur svindlande vackert det kan vara.

Jan G är faktiskt otroligt seg, jag har inte tänkt på det tidigare. Men så har jag inte läst Arn-böckerna heller, bara sett filmerna. Där mitt kusinbarn spelar Arn som barn, det som jag är så stolt över - mitt "arnbarn".

Kesu: just idag håller jag med dig. Vi har regnig, dimmig och disig Provencedag. Typ svensk november. Inte så kul - man håller sig mest inne och hade idag inte haft något emot en kall, vit och solig svensk vinterdag.

Lotta: vi pendlar mellan vår och höst här. Och tio mil norr om oss är det snökaos i Frankrike!