onsdag 11 februari 2009

Femtiotal i byn

Den här fina porslinsbyttan från femtiotalet finns hos vår svenska granne här i byn. Vi bjöds ju på ost och vin hos henne i förra veckan och då visade hon oss det här och lite till.

Det ser ni om ni går in på Libbys fina blogg: http://femtiotalsjakten.blogg.se
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är det Picknick- serien?
Den skulle jag vilja ha! Tyvärr är den svindyr just nu, alla verkar vara ute efter 50-60-talsporslin.
Så söt lilla Dessie var, liggandes på den vita, lurviga kudden. De brukar hitta igen de bästa ställena att ta sina tupplurar på!
Blommar mimosan hos er nu? Älskar dess doft! Dessutom hade jag mimosa i min brudbukett, så jag har även vackra minnen som jag förknippar med doften.
Kram
Helen

Kesu sa...

Inte tappa i golvet - kostar multum nu för tiden

TACK! Ser att du tagit bort förhandsgranskningen. Visst är det skönt för dig med?

Monet sa...

helen: ja det är Picknick-serien. Tror jag. Men gå in på min väninnas blogg: http://femtiotalsjakten.blogg.se så ser du vad det är, hon har kollat upp och lagt ut all information på sin roliga blogg.

Jo, Dessi gör sig sötare och sötare!! Och mimosajakt ska vi på så snart Dessi är lite mera tillvänjd med rutinerna här hemma. Sen blir det kortare bilturer ner till havet och mimosan. Den lär blomma nu.

Och kesu: Tack för fint omdöme om hundbild. Men NEJ, det är INTE lättare för mig utan kommentargranskningen. Med den igång fick jag mail till Gmail och såg direkt när det var nya kommentarer. Eftersom jag försöker besvara vars och ens kommentar måste jag nu gå in och kolla direkt på bloggen och se om det kommit in några nya och det tar verkligen tid att gå bakåt till olika inlägg och förvissa sig om att man svarat alla.

Så jag har tagit bort den enbart av hänsyn till läsarna eftersom det uppenbarligen krånglade med försvunna inlägg. Men för mig är det sämre!

Anonym sa...

Don't worry! Det finns en lösning på det problemet också. Gå in där du tog bort förgranskningen. Där hittar du även nåt i stil med "skicka kopia av kommentarer varje gång". Då säger det pling i din mejlkorg och du får ALLA kommentarer som mejl. Himla smutt! Du kan även få en kommentar till alla kommentarer du ger på andras bloggar som ligger på blogspot - om du vill. Då kryssar du bara i rutan (när du är inloggad) under kommentarrutan. Hänger du med?!

Fick du mejlet där jag berättade hur du kan länka direkt i ett inlägg?

Mildamakter sa...

Jag har inte nån kommentargranskning på min blogg, men jag får ändå mail skickade till mig (gmail + OE) när någon har kommenterat på bloggen. Det bör du också kunna få, kolla inställningarn :o)

Monet sa...

Kesu och Milda Makter. Ja det sista säger jag snart högt för hjälp, vad det är mycket med det tekniska.

Men jag inser att jag inte kommer runt det fast jag egentligen inte vill. Tack snälla Kesu för mailet med länkinstruxer också. Ska ta en hel dag och bara lära mig alla tricks så småningom!

Kesu sa...

Se det istället som att det finns några finesser som är riktigt, riktigt bra på blogspot. Nu har jag kollat exakt hur du gör för att alltid få kommentarerna som görs på din blogg.

Var inloggad. Gå in under Anpassa, sedan under inställningar och kommentarer. Längst ner står det "E-post för meddelande om kommentar". Skriv in din e-postadress, så kommer ALLA kommentarerna automatiskt.

När du är inloggad och gör inlägg på någon annan blogspot-sida kan du kryssa i rutan "SKicka uppföljningskommentar till", så får du även ALLAS kommentarer på det inlägg du gjort en kommentar till. Du behöver INTE fylla i rutan på din egen blogg när du fyllt i din e-postadress under inställningar.

Hojta till om du har några frågor!