söndag 1 februari 2009

Fransk handelsträdgård 1


Här får ju bilderna tala för sig själva. Och inte får jag med mer än fyra bilder per inlägg så det kommer några stycken till eftersom jag vill dela med mig av färgprakten. Och önskar ni kunde känt hyacintdoften och allt det andra sinnliga också.

Trots att vi har våren på närmare håll här än i Sverige - förstås, det är ju över trehundra mil som skiljer - så får vi då och då våra bakslag. "Våren har gått sönder", som min yngsta sa när hon var i treårsåldern och snön la sig tungt över krokus och påskliljebladen. Idag och igår har det varit regntungt och grått härnere. Orosmoln på himlen.

Men faktiskt runt 15 grader på eftermiddagen och det är ju ljust så länge att man får långa dagar även om man sölar på förmiddagen.

Men trots de svirrande fågelsvärmarna på väg norröver tror vi, så undrar man ju vad som kommer att hända. Nu går vi in i fransk provencalsk februari och alla säger att värre vinter har man då aldrig varit med om?

Vi tycker iallafall att det är skönt att slippa snöslask och gråvinter. Så här kommer nu i osorterad ordning ett par svep från vad en fransk handelsträdgård (till vår förvåning söndagsöppen) i La Seyne sur Mer/Toulon erbjuder oss trädgårdsdrömmare.

En kruka primulor pryder nu också matsalsbordet och man blir faktiskt glad av det. Här finns inte tulpantraditionen, den svenska, den som gör att det känns som vår när man kör ner de hoppressade stjälkarna i vasen och hör det första GNISSLET.


Posted by Picasa

Inga kommentarer: