söndag 12 april 2009

Fransk påsksöndagslunch på vingård


På vingården La Cancerille där vi numera köper vårt vin ordnar man en gång i månaden de mest fantastiska söndagsluncher.

Jag har skrivit och berättat om detta förut men här kommer ännu ett exempel. Nu är det påsk och det är fullbokat. De flesta gästerna kommer från Marseille och Toulon och det är bebisar, unga föräldrar, nästa generation och så Mami och Papi som leds in.

Idag är det gråmulet och regnet hänger i luften. Kir och snittar serveras därför under tak i väntan på måltiden. Unga värdinnan, dotter i huset, Stéphanie känner oss nu och hälsar särskilt välkommen - det känns verkligen roligt!

Hennes pappa har renoverat detta gamla munkkloster och senare "château" från medeltiden till det mest fantastiska ställe. Och hennes mamma är den som sköter "le vignoble", själva vinodlandet och resten av familjen hjälps åt på olika sätt. Här har man också bed and breakfast och mottagningar för grupper, bröllop och andra arrangemang på beställning.

Vänligt, välskött och med hög kvalitet drar familjen Garcia till sig massor med förväntansfulla människor till en trevlig eftermiddag. Och Dessi är förstås speciellt välkommen

Posted by Picasa

Inga kommentarer: