söndag 8 mars 2009

Mitt franska kök


Här kommer i hast några bilder från mitt franska kök. Där dagen från och med nu kommer att tillbringas med matlagning och andra förberedelser inför middagsgästernas ankomst ikväll.

Och nej, rosevinet dricks inte mitt på dagen - det är från igårkväll:-)

Nu dags för gubbröra som ska bli en av kvällens "amuse bouche" , munroare. Inbillar mig att det kan vara roligt för fransmän att pröva lite skandinaviska smaker så det blir lax och räkor till förrätt också.

Gravlaxssås inhandlar man på IKEA i Toulon. Mannen var där häromdagen så nu finns det både falukorv, lingonsylt, köttbullar, Dajm, Marabouchoklad och nordiska räkor i huset. Jag längtar inte efter något av allt detta men mannen gör då och då!

A bientôt!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Suzesan sa...

Bon appetit Monet
Ha en bra söndag
Kram
Susanne

Anonym sa...

Här och där får man små glimtar av ert vackra hus. Kan du inte publicera fler bilder av det, exteriört och interiört, till glädje för oss husälskare? Eller det kanske finns längre bak i bloggen?

Monet sa...

Suzesan: tack för omtanken. Det är lite pustigt att få allt i ordning men det blir säkert både gott och trevligt!

ab: jag har varit lite restriktiv med att lägga ut bilder av vårt hem på bloggen. De flesta gör ju likadant märker jag. Man bjuder på ett hörn här och där.

Jag har lagt ut bilder på mitt arbetsrum och makens och lite på övre hallen där Dessi leker. Men jag ska fundera över hur mycket och vad jag ska lägga ut. Roligt att du uppskattar det du ser!

Jag ska iallafall fotografera mitt dukade bord så det kommer nog på bloggen i morgon.

Anonym sa...

Det låter trevligt!