lördag 14 mars 2009

Stora Portdagen 8


Här kommer mera sydfranska portar. Här från den lilla byn Goult. Någon tänder uppenbarligen sina hängande lyktor framför den lilafärgade porten.

Och den före detta porten till Bureau de Poste är säkert urgammal. Postkontor verkar det ha varit vid förra seklets början att döma av typografin.

Och kan man hitta franskare röd port än med en sån bil parkerad framför.

Portäventyret avslutas med att katten släpps in genom den lila porten som öppnas på glänt.

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh, vad fint med katten! Och bilden med den röda Citroënbilen kan du göra vykort av.
De vackra Yxlanbilderna värmer mitt Roslagshjärta!
Det ska bli kul att se vad alla andra lägger ut denna Portens dag.

Anonym sa...

Oj Monet, så många fina portar! Extra roligt med de franska, som ju vi inte får se så mycket av annars!

Föresten så har jag forskat vidare bland den franska släkten om det här med Le pied nez, som du berättade om här förleden. Kanske du redan tagit reda på det själv, men jag har nu i alla fall fått veta att det betyder "räcka lång näsa" åt någon. Kul!

Monet sa...

Libby: man tackar för komplimangerna! Jätteroligt att du gillade mina bilder. Den med bilen är faktiskt himla fin, det tycker jag själv också. Urfransk! Din fina femtiotalsportvandring var också jättefin. Och jag har susat runt och kollat portar lite här och var. Jätterolig grej!!

Mira: roligt att du särskilt gillade de franska portarna. De är ju särdeles vackra härnere så det var inte något svårt motiv alls.

Tack snälla för att du tagit reda på att räcka lång näsa! Vi passerade restaurangen häromdagen med min systerdotter och vi kom ju också på att det är det det betyder. Men varför "foten på näsan", det förstod vi aldrig! Nu ska jag titta om du lagt ut några portar än!

Anonym sa...

Tack! Nu har jag långsamt och njutningsfullt glidit igenom alla dina 8 inlägg med portar. Franskt och svenskt - och många härliga färger! Tycker också mycket om bilderna från klostret.

Du hittar några portar hos mig nu också - men inte alls så färggranna.
Trevlig helg

Anonym sa...

Så många fantastiska portar du har visat! Vilken tur att jag satt redo med lunchen här. :) Tack!

Anonym sa...

Så vackra bilder du lagt ut och sådan fin blandning av portar från olika ställen!

Den här dagen har bildligt talat varit en ren njutning. "Man lär så länge man bloggar" har jag kunnat konstatera åtskilliga gånger. Idag har jag lärt mig lite mer om sydfranska byar och du får även med atmosfären på bild (säger han som inte varit i Frankriken sedan 1985). Tackar så mycket!

Monet sa...

ab: kul att du gillade portar till lunch!
Gabrielle: jag tycker dina fängelseportar också var jättefina. Kul att du gillade mina, det var ju en salig blandning. Och Le Thoronet är fullkomligt underbart!

Staffan: tack också du för komplimang! Roligt att det blev en så fantastiskt rolig portdag - det var ju en verklig succé. Urkul idé, måtte det bli mera sånt!!