torsdag 26 februari 2009

Mera bus


Dessi blir instängd bakom galler på altanen medan husse blåser löv och ekollon på tomten. Det går inte att jobba där och samtidigt ha koll på att det inte slinker ner för många ekollon eller andra konstigheter.

Matten är lite halvhankig och sitter därför i solstolen och läser Bodil Malmstens betraktelser över sitt liv i Frankrike.

Det är urtrist tycker Dessi. Lyft UPP MIG, tycker hon och eftersom hon är lättare än två liter mjölk får hon vila sig i mitt knä en stund och gemensamt betraktar vi hussen som stökar i vårsolen. Det är 17 grader i skuggan och i solen känns det som högsommar. Pust, det blir nästan för varmt.

Omärkligt försvinner Dessi in i huset. Jag börjar leta och vad hittar jag: i sin korg. Med en av mina tofflor. Klicka på bilderna så ser ni Anfaderuttrycken.
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tänkte just att blicken är alldeles väldigt Anfaderlik...

Christina sa...

Man undrar stillsamt när hon ska börja gömma sig i taklamporna och rumstera om i eldstäderna?

Ja, den vakna och pigga blicken är väldigt Anfaderlik.

Du får nog beställa en Trollvinter från Adlibris :)

Monet sa...

ab: jo, det är sant. Och numera finns det ju också bildbevis på släktskapet!!

christina: som du sett så har det ju hänt saker på väggarna och trappan har numera en leksak på varje steg. Eldstad har vi tack och lov inte men det kanske händer något med grillen i sommar?

Än en gång, ett MERCI från hjärtat från oss båda för den fullkomligt underbara Anfaderteckningen. Och tack för att den kommer hit! Kantro att det blir fin ram kring den och sen kanske den också hänger upp och ner:-)