onsdag 30 januari 2013

Vårt varma ProvenceVi har det bra här i vår provencalska vinter. Just nu särskilt bra. Idag har vi haft nästan 18 grader mitt på dagen och härlig solstund på terrassen efter lunch. I morgon ska det bli ännu varmare, upp mot 19 grader i vårt område.

Dessi tycker detta är särdeles skönt och hon pussar osedvanligt mycket på sin husse i solstolen. Alldeles nyvaccinerad mot rabies är hon också men reagerar inte med mer än lite hängighet ett par timmar den här gången. Inte som förr om åren då hon legat utslagen ett helt dygn.

Vi är i slutet av januari och har nästan sommartemperatur och sooool - detta är det bästa med livet här i sydfranska byn!!
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Freedomtravel sa...

Fantastiskt väder! Här har det blivit 1-2 plusgrader, vilket nästan är värre än minusgraderna som var förut...

Elisabet. sa...

Och här är det ösregn och grått ...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Fantastiskt!
Är det vanligt med sådan värme denna årstid eller är klimatet ur led där också?
Här är slask...grått...brunt och trist. Hellre då lite vitt och lagom temperatur.Men, vi väntar kyla till helgen igen.Då blir det glashalt!!!
Njut och må så gott.
Kramar
Christina

Monet sa...

Hej alla.

Ja, just nu inhöstar vi alla fördelar med boendet härnere. Idag har vi återigen ätit lunch ute, solat på terrassen och maken ägnar sig åt trädgårdsarbete: kratta eklöv.

Så långt ifrån snöskottning man kan komma. Och lika långt från grått slask men med flödande sol. Att det är nyttigt för kropp och själ? Jo, det tror vi!