fredag 21 september 2012

Sverigeresan. Svindersvik

Alldeles i närheten av sonens lägenhet i Nacka finns det  här lilla smultronstället. Svindersvik. En bit skärgård nära inpå knuten. Här fanns också en liten kaffestuga med goda mackor som blev en trevlig lunch. På parkbänken sitter ett rart äldre par som vi tidigare hälsade på.

Just på den här platsen och vid kaffestugan var människorna vi mötte extremt vänliga, hälsade, småpratade och småskojade. Månntro att det var själva platsen som var rofylld och trevlig som inspirerade? Nu hade vi förstås både Dessi och Lilla L. med oss - båda drar uppmärksamheten till sig så det bidrog säkert också.

En trevlig stund på ett nytt och okänt ställe i vårt storstockholm.

Mira har på sin blogg skrivit om det lilla slottet/sommarnöjet Svindersvik. Jag som är dålig på att länka tipsar om att gå in på hennes blogg Miras Mirakel och leta upp inlägget från den 17 oktober 2010 för intressant läsning som vanligt!

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Där firade vi lillflickans student i somras - fantastiskt fint ordnat var det och sedan tog hon taxibåt in till stan och festligheterna där. Mycket stämningsfullt och en värdig ersättare för den svenska villaträdgård som fick offras för vår franska dito!
Tycker väldigt mycket om din blogg, för övrigt!

Monet sa...

Roligt att höra av dig! Hoppas allt går som det ska i Murvielhuset! Och, ja det var ett litet smultronställe,
Svindersvik!

Monet sa...

Roligt att höra av dig! Hoppas allt går som det ska i Murvielhuset! Och, ja det var ett litet smultronställe,
Svindersvik!