torsdag 20 september 2012

Sverigeresan. Nerslag i Roslagen hos pudelkusin
Vi håller oss kvar i vårt kära Roslagen och passar på att hälsa på de av vännerna som finns där under sommaren. Här besöker vi goda vännerna I och S som ganska nyligen, säkert inspirerade av Dessi, skaffat en liten pudelkusin. De har hyrt ett fint litet sommarställe dit vi åker och ställer upp vårt medhavda lilla hus.

Vi bjuds på god middag, en skön stund i skuggan av äppelträd (för nu är det varmt i Sverige igen) och så får de små toypudlarna leka tillsammans. Dessi är fyra år och lilla Ruffa under året så det är klart att hon är mest leksam och valpig. En fantastiskt fotbollsdribblare visare det sig också.

Det är väl inte omedelbar kärlek som uppstår, Dessi är ganska fjär av sig när det gäller och säger ifrån när hon tycker det är lagom. Lilla söta Ruffa som har lite större mössa än Dessi syns på sista bilden. Helt underbara hundar är det, dessa små, smarta och roliga toypudlar. Roligt att "kusinerna" fick träffas också!!

3 kommentarer:

cruella sa...

Men alltså, ordet "toypudel"...

Monet sa...

Men Cruella, de HETER SÅ!! Toypudel på svenska, "Caniche Toy" på franska.

Det finns olika storlekar på pudel, allt från kungspudel, mellanpudel, dvärgpudel och så den minsta sorten som heter toy.

I Tyskland är det kul när någon frågaroch man svarar toypudel: Ach so, ein Spielzeugpudel,alltså en leksakshund, har flera skojat om. Och så liten är hon ju att hon kunde tas för det.
Vad är det i benämningen du reagerar över?

cruella sa...

Jaja, jag fattar väl att du inte har hittat på det själv. Minipudel hade varit bättre. Dvärgpudel är väl inte så snyggt heller förstås...;-)

Hur länge sedan är det man avlade fram den här leksaksstorleken?