tisdag 18 september 2012

Glimtar från Sverigeresan. Ett Glas
Vi får det tätt på given med alla vänner och familjemedlemmar vi vill hinna träffa under vår Sverigevistelse. Vi parkerar oss ett par dagar på camping utanför "vår" stad Norrtälje. Och dit kommer goda vännerna C och U som bor inne i Stockholms city där det inte är helt lätt att parkera husbilen. Även om den betraktas som personbil och får parkeras som en sådan.

Vi föreslår dem middag på favoritstället sedan alla år: Restaurang Ett Glas, mitt i centrala Norrtälje vid Stora Torg. Genom åren har detta varit restaurangen framför alla andra. Här satt min chefredaktör och jag i timmar och pratade om allt mellan himmel och jord på lunch. Ibland var vi sist kvar i lokalen. Detta var under perioden jag var kolumnist i stadens tidning och vi hade massor att prata om.

Här har vi också landat under skärgårdsåren efter att ha varit på bio eller bara äta middag med goda vännerna. Bor man på ö utan annat än en jouröppen kiosk under vinterhalvåret har detta varit stunder att se fram emot. Vi blev inte besvikna den här gången heller trots att det är ett par år sedan vi var där. Kolla bara deras Tapasplanka!!

Välbevakade var vi också av kråkan i trädet  bredvid! Restaurangtips alltså för den som har vägarna förbi vackra och pittoreska Norrtälje!!

Inga kommentarer: