fredag 21 september 2012

Sverigeresan. Nu börjar återfärden

Efter flera veckor i Sverige och med ett väldigt tjockt program är det dags att börja köra tillbaka. Det är den 30 juli och vi skulle egentligen ha stannat en bra bit in i augusti men hemma i Provence väntar nyaste lilla barnbarnet på att bli döpt så det är bara att sätta fart söderöver.

Första anhalt blir en stad som Sportiga Jenny (om hon läser här) borde känna igen. Vi kör av motorvägen och kör igenom barndomens Gränna, den lilla gulliga smala gatan där man visste att mamma och pappa skulle stanna någonstans och man fick sin efterlängtade polkagris. Så har vi gjort med de egna barnen också!

Målet var en campingplats vid Vättern som vi läst om. Allt verkade så fint och trevligt men när vi väl var framme var det en stor besvikelse. Här kan man tala om opersonlig stordrift. Campingdelen med el var helt full och folk bodde tätt, tätt på varandra. Tingeltangel utanför området, opersonligt och oförstående bemötande när vi sa att vi faktiskt var beroende av el till makens andningsmask. Här verkar man inte ha förstått (liksom på många andra ställen just i Sverige) att husbilarna har exploderat i antal och att man faktiskt har lika stort behov av el, vatten och vettig uppställningsplats också för dem. Vi hänvisades till ett jättefält där det bara var att ställa sig som man ville.

Skärpning Gränna Stad - det här var den dyraste och tristaste camping vi upplevt under hela vår resa!! Dessi verkade inte uppskatta stället heller, här kommer hon i koppelpromenad med hussen.

Annars är staden fin och vacker utsikt upp mot kyrkan hade vi tills ett skyfall satte stopp för det hela. Vi mumsade därför inomhus på inköpta polkagrisar - vilken barndomssmak!

Inga kommentarer: