torsdag 27 september 2012

Svenskt barndop i Provence
I den här vackra franska bykyrkan döps yngsta barnbarnet en het och solig augustidag. Både morfar och morbror med respektive plus svenska och franska vänner deltar liksom den franska familjen förstås.

Återigen sitter vi i en fransk kyrka och sjunger svenska psalmer. Dopet är protestantiskt och den vänlige prästen Jan Olof har kommit hela vägen från Nice där Svenska Kyrkan finns för att förrätta dopet. Han har inte någon kantor med sig men däremot sin gitarr och han sjunger och ackompanjerar så jättevackert. Flera i församlingen har fantastiska sångröster, någon sjunger i kör hemma i Sverige så sångerna låter underbara!

Den lille sover sig obekymrat igenom hela ceremonien och säger inte ett pip!

Efteråt bjuds på fantastisk provencalsk buffé, goda viner och trevlig samvaro i flera timmar. En väldigt rolig och givande svensk-fransk dag på alla sätt!

3 kommentarer:

Elisabet. sa...

TAck för resan ..., och ååå, vilka vackra vyer!! Vilket vackert land Frankrike är!

Anonym sa...

Vilken vacker kyrka och vilken stämning det måste ha varit med gitarrspel,sång och svenska psalmer. Den lille verkade uppskatta allt detta!
Kram från Atti

Anonym sa...

Åh! En vänlig grönskas… i fransk kyrka - vilken upplevelse! Den psalmen har en tendens att få mig att gråta för att den är så vacker.