onsdag 26 september 2012

Hemresan till Provence. Vinprovning i sydtyskland

Vi kör genom det sydtyska vinlandskapet och åker igenom små sömniga städer. Trots att det fortfarande är turistsäsong känns det att vi är i slutet av den. Att vi är i Tyskland är heller inte att ta miste på - korsvirkeshusen står tätt och blomsterprakten är stor med hängpelargoner i stora klasar utanför varje fönster. De tyska trädgårdarna är ett under av vackra och välskötta sådana - inte ett ogräs och väldigt vackert framför varje hus.

Här hittar vi en av de många "Weingut", vingods eller vintillverkare snarare. Vi bjuds vänligt in till provning, man ber oss sitta ner vid ett stort bord och hämtar genast glas, bröd, vatten och servietter. Och så provar vi olika sorters vin - vitt förstås - och får en lång och intressant förklaring om vilka druvor man använt och till vad just de olika sorterna passar bäst.

Vi väljer ett gott halvtorrt vin som vi tar några flaskor av. Får dem fint inpackade i vacker kartong som lätt går in i husbilens stora "garage" som lastutrymmet kallas. Det är en av fördelarna med husbil - vi har inte brist på utrymme och tar med lätthet också med oss moppen om det skulle behövas.

Nu sätter vi fart mot Schwartzwald och den omtalade Titisee där vi hoppas finna plats för natten.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag håller på med ett skolarbete om Frankrike, och vill ställa några frågor. T.ex hur har man det i Frankrike? Hur är franskarna?