lördag 11 december 2010

Dessi badar
Vi har en vattenhund! Dessi blir mycket upplivad när vi kommer ner på stranden och ger sig självmant ut i vågorna utan att tveka det minsta. Det är inte kallt i vattnet, kanske runt 14 grader. Vi kastar sten och tång och hon rusar frimodigt ut i vattnet och apporterar. Vi har tidigare haft labrador och den här lilla minipudeln på 2.5 kilo beter sig exakt likadant, som en apporterande fågelhund. Vilket lär sitta i generna. Pudlar är inte bara knähundar om någon nu trodde det. I den här lilla gulliga pudelfröken döljer sig en riktig hund som vaktar, säger ifrån och som sagt gillar att bada och apportera.

Den ulliga pälsen sjunker dock snabbt ihop i vattnet och hon blir snart hälften så stor som vanligt. Med pinniga tändsticksben liknar hon alltmer en våt katt och pompomsvansen är ett minne blott. Efter ytterligare några dopp får hon sen tillbringa hemresan inlindad i filt. Väl hemma väntar ljummen dusch med pudelschampoo för att få bort sand och salt. Hon blir sedan fönad och borstad och blir snart sitt ulliga jag igen. Nu har hon badat i Östersjön i Stockholms skärgård, i Danmark och så nu i Medelhavet. I mitten av december!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Kersti sa...

Vi har en vallhund (Finsk Lapphund) som avskyr att bada. Möjligen att han går i med tassarna men där går gränsen. Alla våra tidigare hundar av samma sort har varit likadana. När jag tar in honom i duschen står han där stoiskt och står ut, men knappt. Tänk så olika det kan vara.

Mira sa...

Lilla gumman. 2,5 kilo salt- och sandskrott...

Helen sa...

Tuffa Dessi!!

Bob avskyr att bada, både ute i det fria och i badkaret.

Vilka härliga bilder du bjuder på!

Kram!

Monet sa...

Till alla: Hon betalade ett högt pris för sin roliga vattenstund. Trots att hon blev insvept i pläd, varmduschad och fönad vid hemkomsten blev hon jättedålig efter två dagar. Feber, röd hals och veterinären tittade på oss om om vi var just de galna svenskar vi är som låter hunden VINTERBADA!!

Då var det ändå 17 plusgrader i lufter och ca 14 i vattnet. Men den lilla kroppen tålde inte riktigt vattenleken så nu vet vi det. Antibiotika och cortison i 5 dagar - inte roligt!