lördag 11 december 2010

Lördagslunch vid havet
Ja, nu blir det matreportage igen. Idag har vi i strålande sol med blå himmel ätit en god lördagslunch vid havet. Tillsammans med godaste vännerna som bor precis i närheten. Den här resturangen, Stella Maris, ligger mer elller mindre på stranden i orten Almanarre nära Hyères, för de invigda mest känd som en av klotets bästa windsurfingstränder. Idag blåste ljumma, lagom vindar men här tar det annars i rätt ordentligt med kraftiga vågor och bra surfingförhållanden.

Vad vi åt? Här vid havet blir det fisk och skaldjur förstås. Till förrätt underbart goda moules marinières. En av oss tog grillad svärdfisk med ansjovissås - mycket gott. Vi andra åt det som här kallas för "ailoli" men inte enbart är vitlöksmajonnäs. De serveras med lite olika ingredienser beroende på restaurang men innehåller alltid fisk (här torsk, saltlakad nästan som lutfisk), hårdkokt ägg, potatis, morot, squash, fänkål och blomkål. Och så musslor och sniglar (som är lite äckliga sega och hopsnurrade när man drar ut dem ur sitt skal men man vänjer sig).

Till detta serveras en jätteskål med hemlagad vitlöksmajonnäs som man doppar alltihop i. Till efterrätt fick vi olika sorters glass med goda kaffe- och chokladsmaker. Vatten och rosévin av god kvalitet till förstås. Behöver man säga att vi blev mätta och att det inte serveras middag idag! För den som är hungrig går det bra att klicka på bilderna som vanligt.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Nu har jag läst ikapp.

Ack, vilken ljufvlig tillvaro ni har där nere! Vilken lycka.

Freedomtravel sa...

Vilken härlig lunch vid havet! Älskar musslor, men har faktiskt inte provat sniglar...

Lotten sa...

Nu har jag kommit på nåt! När jag behöver en liten pick-me-up, ska jag inte börja leta efter kokain eller liknande utan bara gå in här och titta på dina underbara bilder!

Japp, så får det bli!

Monet sa...

Elisabet: ja, vi har det oförskämt bra. Särskilt såna här dagar vid havet!

Freedomtravel: sniglarna var OK faktiskt. God smak men lite äckliga att dra ur skalet.

Lotten: Tack för en väldigt gullig och positiv kommentar! Tur att man kan rädda någon från ett presumtivt knarkträsk genom sina Provencebilder:-)