torsdag 11 mars 2010

Ny toalettinredning

Tack, Elisabet, som genom sin roliga uppmaning att ta fram sina favoritbilder fick mig att komma ihåg konstnären Philip von Schantz som personligen betytt så mycket för mig.

Nu blev det av, ett par av hans bilder i litet affischformat från den senaste utställningen på Tomarps Kungsgård i Kvidinge i Skåne, fick ramar från IKEA.

Och resten av toalettutrymmet fick spegel, vacker gardin framför den tråkiga varmvattenberedaren, ny matta och en hylla där en vacker torkad hortensia pryder sin plats framför fönstret.

Med små medel förvandlades detta lite trista vitkalkade rum till en behaglig miljö. Jag tror Philip i sin himmel förlåter mig för att hans bilder sitt just i detta utrymme. Här har man faktiskt tid att både begrunda och beundra. 
 
 
 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Marlene Wiklund sa...

Magnifique, tres bien
Åhh, så glad jag är som hittat hit, hem till dig i mitt älskade Provence. Endorfinkick direkt och energi som flödar :) Jag vill börja med att tacka dig för att du vill dela med dig av ditt nya liv och jag kommer att följa dig och drömma mig bort en stund dit mina drömmar också går.
Merci Monet
Marlene

Elisabet sa...

Å, så fint det blev!

Mitt livs enda oljemålning, den med blåklockor och prästkragar, den hängde under något år på väggen i en gästtoalett i Kungsängen .-)

Mira sa...

Man ska inte förakta toalettväggen som galleri! Som du säger - det är väl verkligen där man kan sitta och ta in en tavla i lugn och ro!

Så fräscht det blev! (Så konstig den stavningen såg ut?)

Bloggblad sa...

En himla mysig lite toa!

Just nu är det inte lätt att impa på en svensk med snökaosbilder... fast jag förstår att de som inte har däck för snö och inte är vana blir väldans överrumplade.

I dag fortsätter det att smälta trots att det kom en del snö i morse. Hoppet lever.

Monet sa...

Marlene: välkommen hit. Så roligt att du tycker om min blogg och mitt provencalska liv! Merci själv och följ gärna med framöver!

Elisabet: jo, jag tror också att bra konst faktiskt kan hänga var som helst.

Mira: toalettgalleri - inte dumt! Jag märker redan, under korta besöksstunder, att jag ser nya saker i bilderna.

Bloggblad: ja, det är en liten mysig toalett. Men om du visste hur "stor" den är i förhållande till många andra franska toaletter skulle du bli förvånad. Här i Frankrike ligger toaletten alltid separerad från badrum och andra hygienutrymmen. Toalett för sig och därför ganska trista små utrymmen. Badrummen kan vara stora med badkar, dusch, bidé och flera handfat. Men sina behöv sköter man för sig i särskilt små anpassade utrymmen.

Våra är nu jättegulliga och trivsamma. På svensk manér!

Saga sa...

Vi har oxå ett krypin för våra behov.
Vilken bra id'e att göra ett litet tavelgalleri där, har funderat på hur det ska bli lite mer hemtrevligt.
Det ena krypinnet har jag hängt upp torkade blombuketterna efter alla hjärtans dag.
Dessutom har jag likadana tavlor, men de är just nu kvar i Sverige.
Gillar dina fina bilder.
Ha det gott