söndag 7 mars 2010

"Här vaktar jag".

Vår lilla minihund är tuffare än man tror. Hör hon något utanför huset eller ser en katt på avstånd genom balkongdörren så morrar hon så man blir full i skratt. Den lilla kroppen har en resonans som låter som den värsta schäfer.

Det är bra - inte för att hon skulle fungera som vakthund i praktiken, social och människointresserad som hon är. Men lite kan det ju få låta.

Hon har dessutom en favoritplats i vardagsrummet. Hon får inte vara i sofforna men vi har gett upp inför utsiktsplatsen på den varma fällen på ena soffkarmen. Härifrån bevakar hon trappan till övervåningen, hallen och köket med sitt fönster där det då och då dyker upp en katt på fönsterbrädan och tigger hundmat. Hon ser också ut genom terrassdörrarna och har därför koll också på stora delar av trädgården.

En strategisk placering alltså med koll på hela undervåningen som vi inte kan förmena henne.

Behöver hon trimmas igen tycker ni? Lite mycket mustasch kanske?

 
 
 
 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Evas blogg sa...

Hon är jättesöt som hon är!

Elisabet. sa...

Nej, hon är jättefin! Och vilket vackert hem ni har!!

Annika Estassy sa...

Hon är så söt. Vad är det för ras? En mellanpudel?

Staffan H sa...

Kanske inte just nu, men snart kan det vara dags att beställa tid för trimning. Det är ju inte så långt kvar tills vårvärmen dyker upp på allvar hos er och då kan det vara skönt för henne att inte ha så mycket päls.

Alla våra hundar har själva letat upp strategiska platser hemma och Dessis utsiktsplats följer samma mönster. Det ska vara full koll på så många ställen som möjligt. Jag tror det är svårt att förbjuda dem att ha dessa för dem naturliga platser, även om det inte alltid riktigt stämmer överens med vad som är ok för en hund sett från husses och mattes perspektiv.

Mira sa...

Är man så kort i rocken, så behöver man få komma upp en bit i tillvaron! Vovvar är tillräckligt kloka för att veta vad som är tillåtet och vad som inte är det.

Jag kan tänka mig att ert vackra, ljusa, svenska hem känns exotiskt för fransoserna!

Inger sa...

Det är just precis så en pudel ska se ut, det är min åsikt. Väldigt lagom rufsig och fin.