torsdag 11 mars 2010

Liten tant på IKEA

Det här gulliga franska äldre paret med lite krumma ben stultade fram i IKEA-gångarna häromdagen. Varför tyckte jag det kändes udda?

Kanske har de supermodern smak eller bara ska köpa nya kaffekoppar och en stekpanna? Men de flesta som vandrar runt på det stora svenska varuhuset är faktiskt lite yngre. Men kanske var de ute för att köpa present till någon yngre släkting? Jo, så var det nog.

Här finns ju också IKEA Food. Så vi kom hem med Kalles, laxpasta på tub, matjessill, renkött, tunnbröd, kräftor (igen, mums!), hushållsost och svenska frysta köttbullar. Jag avstod från pepparkakor, mazariner, Dajm, bilar, snaps, lingonsylt och lax som vi kan köpa lika fin på vårt Intermarché.

"Bäst att förse sig" sa en herre i kasskön. På svenska förstås. Lite förvirrat blir det i den här superfranska miljön med det lika supersvenska som bara IKEA ger en. Alla möbler heter på svenska här också, Glänta och Svirren och Virserum.

Vill man känna sig lite svensk är det bara att åka dit. Och sen frossa i tunnbrödsmacka med renkött och hushållsost till kvällen. Miaum som jag tror fransmännen säger. Mums alltså!

 
Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hamnade på IKEA's premiäröppning i Rimin i sommras, festligt att gå omkring bland alla italienare, svenska skyltar och ett Ikea som skulle kunnat vara vilket som helst hemma i Sverige. Prinsessbakelse blev vårt inköp.
Än har vi inte sett till våren o mer snö ska komma till helgen.

Mira sa...

Svenska ambassaden ligger numera på varje IKEA-varuhus runt om i världen! :-)

Monet sa...

Leena: visst är det en näst intill absurd upplevelse? Men man blir lite stolt över Sverige också tycker jag?

Mira: helt sant!! Fast vid vårt senaste besök frågade en fransman mig i Food-avdelningen om IKEA var holländskt. Så man har inte kläm på allt!