fredag 31 oktober 2008

La Suède på France Télématin


Franska Télématin, vår nuvarande Nyhetsmorgon har den här lustigkurren som musikexpert på fredagar. I morse var temat Sverige: "le pays qui non seulement nous a donné des meubles à monter de soi même".

Alltså, landet som inte enbart gett oss möbler som vi ska montera själva utan också, just det: MUSIK.

Den största nyheten var att Mamma Mia nu finns utgiven som karaokeversion. Man visar Meryl Streep som sjunger Dancing Queen. På engelska förstås. Men karaoke-raderna är ju självklart på franska!! Inte ens här får de stackars fransmännen en chans att testa den lilla engelska som bestås dem.

Sen får man ju skämmas lite som svensk. För nu presenteras en svensk flicka, 22 år gammal vars namn inte går att uppfatta. Men duktig lär hon vara och sjunger en liten låt som heter: Ajj ämm godd, Ajj ämm gånn. Vem kan detta vara, hjälp någon? Man kollar ju inte längre på Idol.

Nästa band att omtalas är Ässbornn Svannsånn. Detta känner man ju igen efter att ha lyckats dechiffrera uttalet till Esbjörn Svensson trio. Här vet man till och med att han dog i en dykolycka i somras vilket beklagas.

Sen är det dags att skämmas lite igen. För vem är mannen på nästsista bilden? Ingår i ett band som ser ut som tagna direkt från Woodstock på 1970-talet. Kan bandet heta Barcelona? Musikmannen talar om "Barrsölånn" och att bandet är från "Jonnkopping" (med betoning på g:et) som han tror ligger i södra Sverige.

Det är alltid roligt att se hur Sverige och svenskarna uppfattas av andra. Vi är möbelmonteringslandet som också gör bra musik. Jo, visst det är ju rätt.

Den som vill se det hela själv kan pröva att gå in på:
http://telematin.france2.fr/index-fr.php?page=video&id_article=8698


http://intressant.se/intressant
Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjejen heter Lykke Li och låten I´m good I´m gonem, Robyn är med och körar. Hittade hit från Elisabeths blogg.

Monet sa...

Kul. Tack för informationen. Det är sån här man missar när man inte ser svensk tv. Och då blir det ju lite konstigt när fransmännen vet vem det är!