söndag 26 oktober 2008

Fantastiska Frankrike!


Idag har vi gjort en ordentlig utflykt. Lämnat det egna departementet Var och åkt över 30 mil t.o.r till en annan del av Provence, Bouche du Rhône.

Till Luberonbergen, den del av Provence där Peter Mayle bodde, han som skrev om Ett år i Provence. Vi åker ömsom på välskötta franska betalmotorvägar förbi Aix-en-Provence, ömsom genom små byar och på slingrande hisnande "alpvägar". Dagens första resmål är Gordes, en av Frankrikes erkänt vackraste byar.

Här är bara några smakprov från några utsiktspunkter, dels från byn med en hisnande utsikt över slättlandskapet nedanför, dels från ravinerna nära cistercienneklostret Abbey de Senanque.

Från Sverige rapporteras regn, kulet och blåst. Denna utflyktsdag (med senare mera kommande bildbevis) benådades vi med sol, 22 grader, lagom sommarkänsla bland vänliga fransmän, på söndagstur med familjen, precis som vi.

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hisnande blå, den sista bilden. Ljuvligt vacker.
Idag har även vi i Det Gamla Landet sol, vill jag be att få rapportera.

Kesu sa...

Jag håller med! Den sista bilden var fantastisk! L'heure bleu kanske, som jag inte vet om det är tidig morgon eller tidig afton. När tog du den?

Monet sa...

Jag håller själv med. Ibland, sådär en gång på 200 bilder i dessa digitaltider så blir en bild bara helt fantastisk.

Utan att man egentligen själv förstår varför. Motivet, fotografen, kameran? I det här fallet är bilden inte ens redigerad, den bara blev så här!

L'heure bleue, jovisst.Foto är taget ungefär vid femtiden på eftermiddagen och det är väl ungefär då den blå timmen inträder?