tisdag 28 oktober 2008

Gordes


Man kan ju inte bara lämna en av Frankrikes vackraste byar med några få bilder. Så här kommer några till så som det ser ut när man närmar sig byn.

Alldeles fantastiskt vackert, det är inte konstigt att många "chicka" personer som det stod i en turistbroschyr, väljer att bosätta sig här. Ett antal fyr- och femstjärniga hotellanläggningar ligger strategiskt placerade utanför byn dessutom.

Och tyvärr, som det så ofta blir, är den medeltida stadens centrum fyllt av små, visserligen charmiga, men ändå butiker som vänder sig till turister.

Snart går vi på utflykt inne i själva byn!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Anita sa...

Underbara bilder från din franska horisont! Jag bodde och pluggade en tid i Paris i min ungdom. Blir riktigt sugen på att åka dit igen! Brödet, ostarna, vinet. Naturen. Och språket - underbart!

Ha det gott där nere! Är riktigt avundsjuk på dig..

Monet sa...

Ja, vi har det verkligen oförskämt bra. Vårt liv här har hittills överträffat alla förväntningar när det gäller allt det du också minns.

Det bästa av allt är faktiskt fransmännen själva som tar emot oss med sån vänlighet och artighet och med stort intresse. Det gör livet lätt. Än så länge, det är klart att vi väl åker på bakslag också men just nu njuter vi mest.

Tips: återkom till Frankrike. Du ångrar dig inte!