lördag 23 februari 2013

Snö. Igen. I Provence

 
 


Så här såg det ut vid tiotiden i morse. Nu har det snöat mer eller mindre oavbrutet sedan dess och det börjar återigen se ut som ett riktigt svenskt vinterlandskap utanför fönstret. Enligt vår "météo" är området runt oss klassat som "vigilance orange", dvs hög risk-klass, de kommande dagarna. Det ska snöa i flera dagar och dessutom kommer vi att få hårda nordvindar.

Dem känner vi inte av än så länge. Och katastrofläget känns inte särskilt påträngande för oss men vi har ju, som svenskar, förstås en annan inställning till det här. Fransmännen blir stressade över snön som ju inte är lika vanligt som uppe i Norden. Sommardäck och ovana vid vinterkörning ställer till det så av just det skälet är det inte så kul att ge sig ut i trafiken när man vet att medtrafikanterna inte riktigt behärskar det hela.

Förra året dog ett antal växter i våra rabatter när vi fick den här typen av omväxlande vår- och vinterväder. Så nu är våra gula margueriter övertäckta. Hur det går med påskliljorna får vi se.

Vi har det inte så kallt. Runt noll grader och någon minusgrad på kvällen/natten. Men lite konstigt är det allt med Provencenaturen insvept i snö på det här sättet.
Posted by Picasa

4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Just idag är jag glad att jag är här och inte där! :D

Solen har strålat fr klarblå himmel, takdropp, dagsmeja, vindstilla. Fullkomlig lycka! :D

Bloggblad sa...

Det går väl snart över hos er? Här verkar vintern oändlig... Suck.

Monet sa...

Dubbelörn. Så länge du kan glädja dig åt vacker svensk vinter tycker jag det är bra! Såsom du beskriver din dag låter det helt underbart!

Bloggblad. Det är klart att det går över hyfsat fort. Men nu kommer vi att ha minusgrader ett par dagar framöver, halt och med trafikproblem. Så vårkänslorna har hejdat sig ett tag! Håll ut du också, ibland går det ju fortare än man tror också i Sverige!

Musikanta sa...

Ser väldigt konstigt ut efter de härliga blombilderna. Håller tummarna för att påskliljorna klarar sig.